Provence hägrar!

Färden går vidare. De flest dagar fylls av etapper på mellan 60 till 80 km och ibland tar vi en vilodag, eller två. Konstigt nog vill inte den där riktiga Medelhavsvärmen infinna sig – klimatet påminner mest om den svenska sommaren (även om den svenska sommaren sällan är i närheten av det här). Temperaturen ligger dagtid runt 25°C och har som mest varit uppe på 33°C. Vid ett fåtal tillfällen dyker en intensiv men ofta kort regnskur upp men vårt fantastiska sittbrunnstält håller oss torra. Sittande på kistbänkarna, kan vi ta oss fram i riktigt skräpväder utan att ens bli fuktiga när vi har biminitaket och kapellsidorna uppsatta (även när vi seglar är detta möjligt)!

Vi samsas om att styra och utsikten, mängder av böcker, trevliga luncher hopsvängda på råvaror från det regionala skafferiet står för underhållningen.

Hitintills har ”Vindens skugga” (tack för den Annika!) och den fullkomligt lysande biografin ”The Dirt” gjort störst intryck!

Längs kanalen blir det mer och mer tydligt att det bor fler välbärgade människor här – det är många fina hus, små slott, och häromdagen gled vi förbi något som såg ut som ett franskt funkishus från 60-talet, perfekt placerat på slutningen ner mot Saon – yummi!

Något av det bästa med att segla är alla trevliga människor man träffar. Vid har länge befunnit oss i samma hamnar som det Nya Zeeländska paret Simon och Susan. Och trots att det skiljer några år, och att vi vanligtvis bor på olika sidor av jordklotet har vi mer gemensamt med dem än de flesta vi stöter på hemma i Malmö. De blev ett par väldigt trevliga kvällar tillsammans, både i våra ”hem” och ute på restaurang. Tyvärr har de nu nått sin änddestination för året men jag är ganska säker på att våra vägar kommer att korsas igen…

Vi fick också nöjet att spendera en helkväll med Lars och Ingegerd som efter sex år i Medelhavet nu är på väg hem, väldigt inspirerande och trevligt att stöta på er!

Också måste jag passa på att tacka alla våra besökare på bloggen, verkligen jättekul med nya och gamla bekantskaper (fantastiskt att gamla polare som jag inte sett på över 20 år hör av sig!)

Adams förläggare

Collings-Förlag

Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/16/149216/yachtisola.com/public_html/wordpress/wp-content/themes/tarski/sidebar.php on line 4