Hamnröta

Vi har fastnat. Efter Formentera seglade vi tillsammans med Lena och Kenneth på Blue Moon vidare till San Antonio på Ibizas västra sida. Diverse lågtryck från när och fjärran avlöser varandra och då gäller det att vara på rätt ställe ­– alltså ett ställe där det finns bra och billiga hamnar. Och San Antonio är just ett sådant ställe.

Räddningen för oss kostnadsmedvetna seglare i dessa trakter heter Port IB. På alla de Baleariska öarna finns det kommunalt ägda hamnar som erbjuder prisvärda ”Transitplatser” i max tre dagar. Men under lågsäsong går det bra att förnya när tiden är ute, och vi har precis varit och förnyat för tredje gången.

Så fort vädret tillåter (vilket det verkar göra på måndag) ger sig en minieskader bestående av två svenska Hallberg-Rassy av mot Cabo de la Nao på det Spanska fastlandet. Misstänker att våra vänner på sin HR 39 kommer att anlända en stund innan oss … Fram till dess fortsätter vi att umgås med dem, fikar, läser, jobbar och förbereder båten.

Seglarens variant på fönstershopping – Camilla står och beundrar en av våra drömbåtar, en North Wind 47


Och här en – öhh, segelbåt med vindsurfingrigg?

Undrar om himlen öppnar sig snart?

Eftermiddagsfika på Café Tulip

Adams förläggare

Collings-Förlag