Pulpo à la Isola

Jag har rensat min första bläckfisk! Och inte bara en, utan tre stycken långarmade små rackare. Efter att ha stått och tvekat vid fiskdisken en gång för mycket tog jag till slut mod till mig, pekade på de tioarmade bläckfiskarna och vände mig till damen med de långa gummihandskarna. På min bästa fiskdisksspanska frågade jag så nonchalant jag kunde om de var ”listo para barbacoa” och hoppades att hon bara skulle svara si, claro, visst är de färdiga att slängas på grillen! I stället fick jag ett uppmuntrande leende och en lång harang, av vilken jag bara uppfattade de sista orden: hur mycket vill du ha? Jag beställde ett halvt kilo och gick stolt och glad därifrån, direkt hem för att konsultera min fisk- och skaldjurskokbok.

Naturligtvis krävdes det lite rensande innan de var redo för grillen, men det var hur enkelt som helst och det färdiga resultatet blev precis så gott som jag hade hoppats på. Och så känns det ju skönt att äntligen veta hur man gör – nu slipper jag gå och sukta efter färsk calamares, när det finns så gott om råvara här!

Adam väntar tålmodigt på första tuggan

  1. Lina’s avatar

    Alltså jag vet inte. Det där är helt enkelt för läskigt anser jag. Så modig du är!!!

  2. Roberto’s avatar

    This is CALAMARES not PULPO (octopus)

    Do you really know what you eat?

Adams förläggare

Collings-Förlag