Päronglass och krutrök!

Det kanske låter som en av kapten Haddocks svordomar men det är det inte (tror jag). Däremot är det precis vad de två färger som just nu omger oss påminner om. Tramuntanvinden som för precis ett år sedan gjorde allt för att sätta skräck i oss medelhavsnybörjare har bestämt sig för att röra runt lite i den baleariska grytan. Även om Ibiza och Formentera inte drabbas särskilt hårt av denna lätt terroristiska vind märker vi av den mer och mer nu under hösten. Efter en tämligen skumpig ankring utanför Port Savina (Formentera) beslutade vi oss i går förmiddag för att ta oss tillbaka till den skyddade viken på Espalmador vi tidigare legat i. Tillsammans med våra nyfunna svenska vänner Lena och Kenneth på Blue Moon ligger vi nu här och kastas fram och tillbaka av vinden, fyller dingen med kaskader av regnvatten och får se färgkombinationer vi aldrig sett förut.

Väldigt kul med svenskt sällskap förresten. Besättningen på Blue Moon har varit ute i tio år med sin HR 39 och är väldigt inspirerande! Deras båt är dessutom en av de som står på vår ”intressanta båtar-lista”. Funderar lite på att försöka byta den mot Isola i natt när de sover. De märker nog inget …


Vad hände med vår blå himmel?

Kenneth kollar ankaret?

 1. Adam’s avatar

  Hej Erik
  Tack för tipset! Båten är nu inskriven i listan.

 2. Agneta’s avatar

  Hej Adam!
  Vilka färger! Men det känns lite för dramatiskt i mitt tycke. Hoppas ni har det lite lugnare nu! Ni får väl fylla på förrådet nu inför turen till fastlandet?

  Kram
  från mamma

Adams förläggare

Collings-Förlag