Naturen kallar

Det har hänt något konstigt med mig. Vem vet, kanske har det har det med ålder att göra, eller så är det bara är ett oundvikligt resultat av det liv vi lever för tillfället? Jag har misstänkt det ett tag men det slutgiltiga beviset fick jag för några dagar sen, när vi promenerade omkring inne i Ibiza stad. Gatorna var kantade med butiker – fulla av höstkläder, stövlar, kappor, väskor, solglasögon, hattar, smycken, dofter – och runtomkring oss fanns andra människor klädda i snygga kläder och en målmedveten blick, på väg någonstans. Och så fanns det bilar, massor av bilar. Musik. Reklamskyltar. Och restauranger och caféer i mängder. Äntligen!

Eller? Det enda jag kunde tänka på var att jag saknade stillheten och havet och bergen och skogen … Jaja, det var nog bara något tillfälligt.

Hur som helst befinner vi oss nu på den lilla ön Espalmador som är ett naturreservat mellan Formentera och Ibiza. Tidigt i morse nådde ännu en släng av Tramontanvinden fram till oss men vi ligger förnämligt skyddade från vinden i den enda viken på ön. Och njuter av naturen.

Lite självrannsakan vid strandkanten

I det kristallklara vattnet

Stranden är nästan folktom förutom spridda skurar av italienska familjer som dyker upp på motorbåtar, stannar ett par timmar och försvinner igen. Ett mysterium.

När man känner sig lite förvirrad finns det bara en sak att göra – laga mat. Helst en favoriträtt, en sån man kan göra med förbundna ögon.

  1. Lina’s avatar

    Jag förstår precis och känner verkligen igen känslan. Och vet ni (det vet ni förresten kanske redan?), vi flyttar ut till vildmarken i mars! Vi ska hugga ved, elda i brasan, odla, snickra, fotografera, vandra vid havet och allt det där. Romantiskt? Nä då 🙂

  2. Camilla’s avatar

    Hej Lina,

    Det är så otroligt häftigt att ni bestämde er för att göra det! Och kul och spännande och vi är så himla nyfikna på hur det ser ut, ert nya vildmarkshem. Hoppas få komma och titta snart, snart! Hurra för romantiskt!

    Kram!

  3. Agneta’s avatar

    Ihhh! De där hade jag knappast gjort! Men det var säkert lika gott som det såg ut! Vet ju att jag har en modig, nyfiken svärdotter, så egentligen är det inte så konstigt…..

    Kram!

  4. Taru’s avatar

    Den där förvirringen känner jag igen. Ibland när vi varit på obebodda öar och ute i naturen för länge så skriker mitt inre efter människor! sena middagar! rörelse och liv! och när vi då ankrat upp i St Barts eller St Martin och fått oss en dos av det i några dagar så börjar jag snabbt längta tillbaka till lugnet vi skapat ombord på vårt flytande hem och vår naturliga tillvaro på havet. Jag tror man behöver lite av varje för att vara tillfreds, att ha tillgång till de båda världarna är det ultimata enligt mig. Ibland är det inte så lätt dock när man är långt ifrån normalt bebyggda civilizationer men när man är ute på en sådan här resa tror jag man får vänja sig vid de olika sinneslägena och också att komma till ro med längtan efter det där “andra”. Sedan kanske om nåt år när man sett sig omkring från havets perspektiv, så vet man hur man vill ha det och vart som är bäst lämpat att spendera mer tid. Mycket tid att filosofiera över de hela har vi ju i alla fall!

    Kram på dej

  5. Camilla’s avatar

    Du sätter ord på mina tankar, Taru 🙂 Och visst har vi det bra som kan välja mellan det bästa ur två världar!

    Stor kram tillbaka

Adams förläggare

Collings-Förlag