Festen är över – snart

Efter nästan en och en halv månad på svaj har vi kostat på oss tre nätter i hamn. Tyvärr finns det inte några billiga IB-hamnar i Ibiza stad men säsongen är nästan över och priserna är faktiskt ganska överkomliga nu – ungefär som högsäsongspriser i Sverige.

Även om festen i det närmaste är över här är det fortfarande ganska bra drag, i varje fall med våra mått mätt. Skillnaden mot Mallorca är större än vi hade trott: borta är turister med foppatofflor, ”öl byggde denna vackra kropp”-t-shirtar och rödgrillade engelsmän. Här är allt lite snyggare och trendigare, åtminstone Ibizatrendigt. Solbrännan är djupare, skorna högre (98% av alla tjejer går omkring i stövlar), marijuana- och rökelsedoften vanligare förekommande och mängden övervintrade hippies avgjort fler

Ibiza stad är faktiskt en riktigt trevlig bekantskap. Turistnäringen har ännu inte lyckats lägga beslag på den gamla delen och turistområdena har mer karaktär än många andra orter på Balearerna. Mitt i centrum hittade vi Hostel Parque som hade full koll på allt ifrån hur länge en tonfisk ska grillas till hur man inreder ett riktigt snyggt hostel. Rekommenderas varmt av både oss och Tripadvisor!

  1. Jonas Koritz’s avatar

    Hej på er!

    Smsade er på din gamla telefon Adam för en vecka sedan. Visade sig att vi missade er med tre dgr på Mallorca! Vi kom dit strax efter ni hade åkt/seglat mot Ibiza. Låter som om ni har en underbar tid! Vilka upplevelser! Vi är nu tre-Jonas, Monika och lilla Julia sedan 4,5 månader! Vi fick alltså en liten dotter. Väldigt mysigt, dock småbarnsliv så det blev ingen segling i år. Vi bygger (ritar fortf….) hus dock. Synd att vi missade er-hoppas vi kan ses snart igen!

    Ha det bäst! Jonas, Monika och Julia

  2. Adam’s avatar

    Hej på dig!
    Vad synd att vi missade varandra – det hade varit väldigt kul att ses igen! Hoppas att det dyker upp fler tillfällen framöver. Grattis till er nya familjemedlem och krama både henne och Monika från oss!

  3. Jonas Koritz’s avatar

    Tackar! Det skall jag göra och detsamma med Camilla!

    Hör också av er om ni råkar komma upp till Sthm!

    Jonas

Adams förläggare

Collings-Förlag