Internet i Frankrike

Tänka sig, ett stort delmål av vår resa har infunnit sig: vi har för egen maskin, i en snittfart på max 10 km/h, genom Europas slingrande kanaler äntligen nått Frankrike! Allt hade varit frid och fröjd om det inte vore för det där med Internet.

För första gången under vår resa har vi stött på cyberspaciella problem. I ett land som årligen besöks av 79 miljoner turister finns det inte en enda vettig mobil internetlösning att tillgå, dvs om man inte tecknar ett abonnemang på 12 eller 24 månader (vilket vi övervägde ett tag men detta föll på att vi inte har ett franskt bankkonto, och för att skaffa ett sådant måste man ha ett bevis för att man bor i landet, vilket är lika med en elräkning…)

Men det är klart, varför skulle någon av alla dessa 79 miljoner turister vilja ha tillgång till Internet under sin vistelse här, det måste helt enkelt vara en på tok för liten målgrupp…

Uppdateringen framöver kommer därför antagligen att halta lite, men vi jobbar på det! En tröst i nöden kan kanske vara maten, vinet, naturen och alla små pittoreska byar vi passerar. Just nu ligger vi väl förtöjda i den ruskigt charmiga staden Charleville.

À tout à l’heure!

 1. Adam’s avatar

  Najsig paindisk, he he

 2. Ralph Andersson’s avatar

  Hej AoC

  Vi hade ett mobilt bredband med kontantkort från SFR (finns även från andra leverantörer) och det fungerade hur bra som helst genom hela Frankrike. Gick väl lite sakta på vissa avlägsna platser – men det funkade…

  Körde med samma lösning i Spanien hos Vodafone.

  /RoS

 3. Ralph Andersson’s avatar

  ps. De kräver att man uppger en adress i Frankrike/Spanien men det funkar med att man uppger adressen för den hamn man för tillfället ligger i 🙂

 4. Adam’s avatar

  Hallå Ralph
  Tack för tipset! Vi har varit runt överallt utom hos SFR. Problemet är att man måste köpa ett mobilt modem för 6-700 spänn hos alla (vi har redan ett som är obundet). Dessutom kostar det löjligt mycket per timme. Vi har hittat en lösning hos Orange nu som kostar 180 kr i veckan men den kräver att vi fixar ett bankkonto Frankrike…

  Ska kolla upp SFR genast.

 5. Ralph Andersson’s avatar

  Hej Adam.

  Om ni har ett obundet modem borde det ju bara vara till att fixa ett “kontantkortssimkort” och sedan fylla på det med surfpengar. Du har ju säkert varit ute förr men tänk ändå på att de där som står bakom disken inte alltid vet vad de snackar om (oftast inte tyvärr). Jag och Sanna har fått helt olika svar när vi frågat om samma saker. Ibland får man “hjälpa dem på traven” för att de ska fatt 🙂

  När vi var ute träffade vi några som hade Orange och de hade inte behövt fixa något franskt bankkonto. Låter lite märkligt det där.

 6. Anders claesson’s avatar

  Hej Adam o Camilla,

  Hörde från världens trevligaste tågvärd
  att Ni äntligen var iväg på Er resa:-)
  och vi kastade oss in på er blogg!!

  Hoppas att Ni har det riktigt gott på ert
  äventyr och att i Ni kommer ihåg oss!!

  Din gamla kompis Anders Claesson
  o Anneli

 7. sussi’s avatar

  Hej vänner!Vad spännande att läsa om era upplevelser…men vi saknar er!!!
  Ingen mysig Camilla att fika med:(

  Efter en härlig sommar så har det kört igång med buller och bång. Jättekul!

  Lite tvära kast får man nog säga att det är just nu…
  Igår hade vi föreläsning för 70 pedagoger och idag ska vi spela på Malmöfestivalen för andra gången. Det ska bli riktigt kuul! Vi spelade i lördags också och det var massor av glada barn (och vuxna) som rockade loss.

  Hösten närmar sig med stormsteg och med storm och många ösregn så har höstkänslan redan varit på besök några gånger här hemma.

  Håll tummarna för att det blir fint väder i morgon, då vi ska fira Nannas 40-årsdag i partytält:)

  Ser fram emot att läsa mer om era äventyr!!!

  stor kram från Sussi o co

 8. jpj coins cheat’s avatar

  Great info and right to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you people have any thoughts on where to employ some professional writers? Thanks in advance

 9. www.114-west.com’s avatar

  That’s the best answer of all time! JMHO

 10. la autos’s avatar

  Cozmic:Misschien kun je dit nog later toelichten:“In de originele numerologie bestonden meestergetallen niet. Die zijn later toegevoegd.”Ik weet van dit alles niets.Ik heb een periode in mijn leven me verdiept in numerolgie omdat ik mijn identiteit zocht…Dat waren niet direct populaire boekjes, maar zeker niet op het niveau van kennis van heeeeel lang terug.

 11. FirstRodney’s avatar

  I see you don’t monetize your page, don’t waste your traffic,
  you can earn additional bucks every month because you’ve got high quality content.
  If you want to know how to make extra money, search for: Boorfe’s tips best adsense alternative

Adams förläggare

Collings-Förlag