Germania Nova – Porto Petro

Efter att i veckor ha varit omgiven av charterbåtar med lika mycket charm och individualitet som husbilar fick jag igår syn på något som stack ut en smula. Och eftersom jag kände mig stärkt av vår lägenhetsförsäljning drabbades jag genast av hybris. Där är den ju, vår nästa båt!

Jag glömde genast bort min mosade tå, hoppade snabbt ner i dingen och tog på mig min bästa ”jag-har-råd-med-din-båt-min”. Tyvärr var inte Germania Nova till salu men ägaren lät mig ta några bilder av henne. Till min stora förvåning var denna lilla 155-fotare nytillverkad! Ett spanskt varv vid namn Factoria Naval Marin har lagt de senaste åren på att bygga en replika av en framgångsrik racer från 1908. När jag insåg att det krävs en besättning på 13 personer för att hantera hennes 2383 m2 segelyta svalnade mitt intresse en aning. Men att drömma går ju alltid …

  1. Martin’s avatar

    Vilka fina linjer, oj vad vackor hon är!

Adams förläggare

Collings-Förlag