Seglartå!

Efter min kära hustrus utläggning om mina positiva egenskaper tror jag att det är dags att komma ner på jorden igen. Hon kan dessutom inte ha tittat särskilt noga på mig, med tanke på hur jag ser ut – och känner mig för stunden. Jag har drabbats av seglartå. För er som inte känner till vad det är kan jag berätta att det är seglarens motsvarighet till tennisarm. Att springa runt på en båt full av små utstickande beslag barfota slutar förr eller senare med en bruten tå. Nu vet jag naturligtvis inte om den är bruten, men ljudet (lät som när man bryter en kycklingvinge) och känslan som snabbt infann sig efter beslagskrocken var illavarslande. Men en snabb sökning på nätet lät oss förstå att små obetydliga tår läker snabbt, dessutom kan man inte göra så mycket åt dem – det är bara att ta det lugnt en vecka eller två och bära rymliga skor. Antar att flip-flopsen jag alltid bär räknas som rymliga …

Adams förläggare

Collings-Förlag