Hemma igen!

1 864 km, så långt är det fågelvägen mellan Mahón på Menorca och Malmö. Igår tog vi flyget till Barcelona och därefter fortsatte vi till Köpenhamn. En sträcka som förra sommaren tog oss tre månader att avverka med båt klarades av på mindre än tre timmar! Jag vet att i princip alla som tar sig mellan Sverige och Spanien gör det med hjälp av jetmotorer, men om man spenderat över ett år i en farkost/bostad som under goda förhållanden kan framföras i en hastighet av så där en 10 km per timme, är det svårt att hänga med.

Men här är vi alltså nu – mitt i ett somrigt Malmö, utvilade efter en natt hos några av våra äldsta och bästa vänner: familjen Bogren i Limhamn. Senare idag ska vi ta oss de sista kilometrarna till vår lägenhet på Gamla Väster där vi för ett kort tag ska leva cityliv.

Varför detta tvära kast kan man fråga sig? Det enkla svaret är att vi helt enkelt har lite att fixa med på hemmaplan, dessutom lär Balearerna bli överhettat, både temperatur- och populationsmässigt i juli-augusti. Och så tänkte vi att om man nu ändå måste hem en sväng – varför inte göra det när vädret är som mest drägligt?

Bloggen kommer därför att se lite annorlunda ut den närmsta tiden, men var inte oroliga: vi åker snart tillbaka och fortsätter vår resa i Medelhavet.

Isola – just nu parkerad på land hos Pedro’s Boat Centre i Mahón

Utanför Menorcas sydöstra hörn ligger ön Illa de I’Aire. Ryktet säger att den är befolkad med en mycket ovanligt ödlesort som älskar tomater … Vi återkommer med en rapport.

Kvällsljus i vår sista ankringsvik innan Mahón: Cala Galdana

Där vi firade Midsommar festande på Ikeas matjessill

En del båtar har linjer som är svåra att se sig mätta på

Medan andra har rationaliserat bort allt vad linjer heter …

Frukost hemma hos Martin, Sussi, Matilda och Albin. Tusen tack för det varma välkomnandet!

 1. Lina’s avatar

  Där sätter du ord på något jag funderat extremt mycket på; tiden det tar att färdas med segelbåt kontra andra transportmedels hastigheter. Som ny seglare är det lite chockerande när det går upp för en att diffen är så stor. Jag har nu tillräckligt mycket material på ämnet för att skriva en bok men det ska jag inte göra (trots all den tid som ges en seglare ute på havet). Vi tuffar på, eller kör järnet kanske man ska säga, hemåt nu. Sverige – här kommer snart vi också! Kram på er.

 2. Stefan och Ankan’s avatar

  Ohoy!
  Äntligen hemma igen?! Gött. Sugna på ett glas vin i vår nyrenoverade, men ännu inte i ordningställda, lya? I så fall vet ni var vi bor. Renoveringen blev precis som ni ville …

 3. Adam’s avatar

  Trevligt att ni är hemma i Malmö. Vädret är nog betydligt bättre nere i Barcelona. Ser fram emot att fortsätta läsa er blogg när nni kommer ner till båten igen.

Adams förläggare

Collings-Förlag