Turkost!

Ledsen att vi varit så snåla med uppdateringar! Det beror till allra största del på att uppkopplingen under den senaste veckan varit lika med noll. Men vi tycker inte riktigt att vi kan klaga – det känns som ett lågt pris att betala för en vy som den här.

Under vår väg runt Mallorca har vi fått massor av positiva överraskningar, av många olika slag, men att det kunde se ut så här var nog det mest oväntade av allt. Efter några nätter i Porto Colom (en stor och fin cala på ostkusten med tillhörande liten stad, massor av ankringsbojar och gott om plats att kasta i ankaret själv om man vill det) fortsatte vi vår resa och svängde in i Cala Barcas, ett par sjömil norrut. Redan utanför calan började vi misstänka vad som väntade därinne, eftersom vattnet plötsligt bytte färg från klarblått till lysande turkost. När vi kom in möttes vi av två små vita sandstränder, klippor och grottor och ett par andra båtar som ankrat där, men inte ett enda hotell så långt ögat kunde nå. Vi hade hört att ostkusten skulle vara fin med alla sina ankringsvikar, men att det kunde vara så orört och stilla …. Visst, det är fortfarande utanför semestersäsongen, som efter vad vi har hört och sett begränsar sig stenhårt till juli och augusti, så både före och efter det kan man ha en väldigt behaglig seglingstillvaro här.

På tal om segling. Det händer ju faktiskt att man kan få lite av den varan här också, om man är ute på vattnet rätt dag, vilket vi uppenbarligen var i tisdags när vi lämnade Porto Cristo på Mallorca för att segla till Menorcas sydkust. För seglade det gjorde vi, hela dagen! Det tog ganska exakt sju timmar att ta sig över sundet, varav bara den första halvtimmen ägnades åt motorgång. Efter det hade vi en underbar kryss där vi mestadels låg på 6 knop, ibland uppemot 6,5, och bara flög fram över ett lugnt och glittrande hav. Det är vid sådana tillfällen jag tänker att ”det där med att segla över Atlanten kanske inte är så dumt i alla fall …”

 1. Annika’s avatar

  Grattis till ettårsdagen! Vilket vatten… Jag får nöja mig med Nybrostrand i två veckor framöver men det är ganska ok det med:-)
  Kram

 2. Pia’s avatar

  Wow! Det ser verkligen fantastiskt ut, önskar att vi hade kunnat vara med. Vi har börjat nedräkningen till semestern nu, om 3 veckor ska vi kuska runt med husbil i norra Frankrike hade vi tänkt. Får se om tjejerna instämmer i våra planer.
  Kramar!

 3. Camilla’s avatar

  Tack Annika! Trodde först att du menade ett annat jubileum, som vi firade igår, men det var förstås en tvåårsdag … Kommer du ihåg vår lilla överraskningsfest i parken? Och kan du fatta att det redan är två år sen! Nybrostrand låter ljuvligt förresten, så härligt att bada i riktiga Östersjövågor! Kram på dig

  Pia, vi önskar också att ni varit med oss här! Nästa sommar kanske … 🙂 Husbil kanske är lite mer praktiskt än så länge, men sen ska tjejerna minsann få lära sig att knyta knopar och kasta ankare!
  Kram till er allihopa

 4. Dakota’s avatar

  This looks really beautiful!!! Would you recommend visiting Mallorca even if I don’t have a boat?? I want some of those Turquoise waters, please? 😛

 5. Camilla’s avatar

  Hi Dakota,

  So nice to hear from youI most definitely would recommend a visit to Mallorca – just make sure that you visit the right places and at the right time! From what we’ve seen so far, the west coast (and especially the northern parts) is the most interesting area. But of course, the small secluded bays on the east coast with their turquoise waters are just pure bliss – as long as you don’t go there in the middle of the summer, we’ve been told. Which is why we’re spending July and August back in Sweden … and enjoying the somewhat more tepid summer temperatures 🙂

  Hope you’re having a wonderful summer!
  Camilla

Adams förläggare

Collings-Förlag