Getsafari

Dags att snöra på vandrarkängorna och se vad andra sidan har att erbjuda! Den skyddade bukten vi ligger i nu (Pollensabukten) är inte bara en utmärkt ankringsplats – här finns dessutom en hel del vandringsleder och de flesta av dem leder till den norra sidan av Mallorca. Det handlar inte direkt om någon heldagsvandring. Lederna mynnar som regel ut i en Cala (vik på spanska) och om man har bråttom kan man klara av dem på en timme eller två. Men varför stressa när naturen runtomkring är storslagen och det skuttar omkring en massa getter överallt?

Både Camilla och jag tycker att getter är en utmärkt uppfinning. De står för råvaran till en av världens godaste ostsorter och så ser de allmänt coola ut (trist bara att de envisas med att idissla och släpper ut drivhusgaser, men å andra sidan släpper de flesta människor ut betydligt fler föroreningar i luften utan att se det minsta coola ut). Nåväl, häromdagen tog vi sikte på Cala Boquer och blev förförda av den fantastiska naturen. Vi villade bort oss ett par gånger när vi nyfiket följde efter alla fyrfota ostproducenter – men vad gjorde väl det? Viken som vi till sist hittade fram till var fin men vägen dit var ännu finare! Dessutom stötte vi inte på en enda signalröd turistande engelsman under hela turen. Att vandra ligger nog ett par snäpp ner på prioriteringslistan i en stad full av Guinnesserverande pubar …

På väg in i getternas rike

Nog måste det finnas getter om man går igenom här?

Camilla plåtar loss på en …

Get

Bättre än en engelsk pub

Camilla fokuserar på en …

Get

Kan du höra getterna bräka i buskarna?

Camilla närmar sig försiktigt en …

Getskådare

Framme i Cala Boquer möttes vi av en … get

  1. Gerd’s avatar

    Villka fina bilder, som alltid! och getter är så fina djur, ser kloka ut tycker jag… Skulle gärna varit med på er getsafari! Men vi får kanske njuta av getproduker tillsammans, osten mmm så gott, när vi ses hemma i Malmö i sommar. Jag kommer hem i början av Juli, och kära maken kommer till sverige i mitten av samma månad. Kram G & I

Adams förläggare

Collings-Förlag