Söndag på svaj

En äkta långseglare syr förstås sina egna kläder …

Som jag nämnt tidigare tvingas man göra en del eftergifter när man försöker klämma in hela sitt liv i en 31-fotare – på gott och ont. Det är mer och mer sällan jag tänker på saker som finns kvar hemma i lägenheten eller ligger nerpackade i papplådor, i väntan på att vi ska bestämma oss för var och när de ska packas upp igen. Det är helt enkelt väldigt skönt med färre saker att hålla reda på.

Men igår var det dags att plocka fram en mycket användbar sak, som efter lite förhandlingar förra våren tilldelades en plats i ”viktiga-verktygs-utrymmet”, tillsammans med bland annat borrmaskinen, sticksågen, vinkelslipen, planslipen och polermaskinen: nämligen symaskinen. Jag tror att jag sålde in den med något som ligger ganska nära den här bilden – kanske med den skillnaden att den skulle vara bra att ha när vi måste laga skörade segel eller sy ett nytt bomkapell, vilket den förstås också kommer att fungera alldeles utmärkt till. Men igår var det tillverkning av ett par nya shorts som stod på agendan. När ett plagg som man egentligen tycker är snyggt men av någon anledning inte använder har legat för länge i garderoben är det dags att sätta saxen i det – och nu hade turen kommit till mina smurfblå capribyxor.

Ett nytt liv väntar

Som ni ser väljer vi symaskin enligt samma kriterier som båt … En äldre pålitlig modell med en stabil konstruktion, utan allt för många finesser som kan gå sönder – på köpet får man de vackra linjerna!

Adams förläggare

Collings-Förlag