Barcelona blues

Bara en månad kvar? Ja, hur mycket jag än försöker förtränga det så börjar vår tid i Barcelona faktiskt lida mot sitt slut. Inte för att det är något negativt egentligen – runt hörnet utanför hamnen väntar massor av nya platser och nya äventyr som vi såklart ser väldigt mycket fram emot, men i alla fall … Det känns lite sorgligt att de där sex månaderna som lät som en hel evighet snart är över. Jag börjar förstå hur det kommer sig att så många av våra båtgrannar är inne på sitt sjätte, sjunde eller till och med tionde år i hamnen. Separationsångest, helt enkelt.

Som tur är finns det ett säkert knep som alltid hjälper mot stanna-kvar-sjukan: Att gå ut barfota i solen på däcket, plocka fram segel och skot och tampar, höra fraset när man hissar storen, tänka på hur det känns när vattnet porlar längs skrovsidorna och vinden och solen bränner i ansiktet – och plötsligt ser man båten som det den är, ett mobilt hem som på några timmar kan förflytta oss från en fantastisk plats till en annan.

Ett tredje rev i seglet! Nu ska vi nog kunna bemästra Medelhavets nyckfulla vindar.

Verktyg … jag vet att de är nödvändiga men jag tycker allra bäst om dem när de ligger fint nerpackade i en låda.

Att vi snart ska bryta upp innebär också att vissa praktiska frågor plötsligt inte går att skjuta på längre, och efter många och långa diskussioner och funderingar kring den ena platsens förträfflighet jämfört med den andras har vi nog äntligen kommit fram till hur vår rutt ska se ut i sommar och var vi kommer att slå oss ner nästa vintersäsong. Mer om det snart!

Till dess njuter vi i fulla drag av ett Barcelona som äntligen är riktigt vårvarmt, och försöker att se, smaka och känna på allt vi inte hunnit med än. Får se om vi hinner med allt vi vill …

Jordgubbarna är klara lite tidigare här än hemma. De var stora och goda men lika bra som svenska? Hmm. Får nog återkomma efter några lådor till.

Katalanska bakverk – finns många kvar att prova.

Lördagspromenad till Gracia – det finns mycket kvar att se där.

Som alla fina hus till exempel. Tänk att slå upp de rosa fönsterluckorna och dricka morgonkaffet på en av de där balkongerna. Inte just nu, men kanske om några år?

Hittade en underbar blomsterhandlare/kryddträdgård med färska örter i kruka på Carrer Valencia. Så nu finns det färsk salvia, basilika och persilja i båten!

Första besöket på legendariska Schilling, mycket trevligt café som blir restaurang som blir bar/nattklubb ju längre kvällen går. Ska försöka hinna med en senare session också.

Vi var hungriga.

Jättehungriga.

Och så kaffe på det.

Sen en sväng in på Boquerian för lite sötsaker. Och nu får det nog räcka för idag.

 1. Mats’s avatar

  Vilka underbara bilder, vilka motiv! Känns tungt med minus på nätterna och någon enstaka plusgrad på dagen. Solen är visserligen på G men jag vill också känna våren sådär!!
  Mats

 2. Svend Erik Madsen’s avatar

  Det der ud som om de tre reb fuldt ud kan gøres fra cockpittet. idet rebelinerne er ført ud til bomnokken (fra halsen), hvor også linerne fra den rebede skødsbarm håndteres?
  Jeg er ved at montere et lignende system.

  Venlig hilsen
  SE

 3. Adam’s avatar

  Hej Mats
  Det är helt klart en tacksam stad att gå loss med kameran i! Måste säga att jag är lite stolt över Camilla färdigheter som fotograf – hon tog sina först bilder bara ett halvår innan vi gav oss av och min gamla kamera har fått en nytt liv i hennes händer. Misstänker att du också är seglare och längtar till årets först utflykt på havet?

  Hej Svend
  Jag byggde om bommen för några år sedan och har sedan dess kunnat reva utan att lämna sittbrunnen. Helt klart en av det bästa förbättringarna jag gjort! Rev 1 och 2 går tillsammans med storfallet in under vindrutan och nu har jag också ett tredje rev som jag lett bak till bomnocken. Kanske skulle jag göra ett inlägg om hur jag har löst allt?

 4. Gerd’s avatar

  Hej kära grannar! Ni ser ut att ha det underbart, härligt. Men vad spännande också med att “vi” snart ska ut på nya äventyr. Skriver vi, känns som man är med lite på era äventyr genom bloggen 🙂 Allt bra i Singa, vi har kommit in i den varma perioden nu säger Singaporeanerna (jag hade inte fattat attt det var någon större skillnad!) Så vi svettas på, eller rättare sagt jag gör det, Ingvar i USA denna vecka. Var rädda om er kramar Gerd

 5. Mats’s avatar

  Hej Adam! Läskigt hur rätt du gissade om mig! Är ju lite nybörjare och får hålla mig lite närmare Sverige än så länge! Hälsningar Mats!

 6. Taru’s avatar

  Ser fram emot att höra om era planer för senare delen av 2011. Mallorca? Ibiza? Menorca? Kanske ni korsar Atlanten i slutet på året? Kom kom, vi väntar på er här i Karribien våren 2012!

 7. Camilla’s avatar

  Det låter lockande, Taru! Både destinationen och ert sällskap. Vi får väl se vart det bär … om vi bara kan bestämma oss någon gång. Det finns ju så mycket att välja på! Stora kramar till er båda!
  C&A

Adams förläggare

Collings-Förlag