Favorit i repris – nästan

Låtsasfransyskor

Iain och Annie, ännu ett par som bara några minuter efter att vi träffats kändes som gamla goda vänner! Vi sprang på varandra här i hamnen i höstas och insåg snabbt att vi hade väldigt mycket gemensamt – ingen av oss är några riktiga äventyrare men vi kommer inte heller att behöva ångra att vi aldrig förverkligade våra drömmar i framtiden, snarare tvärtom.

Tio år innan jag och Camilla kastade loss lämnade våra skotsk-engelsk-irländska vänner Glasgow och tog kanalvägen genom Europa med sin båt. När de kom fram till Medelhavet hade de redan hunnit med att köpa ett fantastiskt hus med en svårslagen utsikt från den franska delen av Pyrenéerna … Till vår stora glädje blev vi sist vi sågs tillfrågade om vi ville spendera en weekend där – gissa om vi nappade på deras erbjudande?

Tyvärr var Iain upptagen med att transportera en oljeplattform över Indiska oceanen så vi fick hålla tillgodo med världens trevligaste Annie. I Figueres (Salvador Dalis hemstad) som ligger två timmars tågresa härifrån blev vi upphämtade av henne och 40 minuter senare hade vi passerat gränsen till Frankrike i hennes Land Rover. Två kilometer från gränsen drabbades vi av en deja vu–känsla: precis som i somras när vi hälsade på Sylvie och Benoît på deras tryffelfarm i Provence inkvarterade vi oss i ett hus med milsvid utsikt över en fransk dal och snöklädda bergstoppar. (När man befinner sig i en miljö som den här känns TV som en helt obegriplig uppfinning.)

Vi hann med marknadsbesök, vingårdsbesök (mer om detta längre fram), några restaurangbesök, ett besök i Colliure, sena kvällar där vingårdsvinet avsmakades och en del fönstershoppande hos de lokala mäklarna (vi blev lite inspirerade).

Tack för en höjdarhelg Annie! Vi ses snart igen, dessutom hoppas vi på några gemensamma naturhamnsankringar på Balearerna i sommar.

Land Rover i bergen

På väg upp till huset

Man blir trött av att resa!

Cremant – minst lika gott som Cava

Marknadsfynd 1

Marknadsfynd 2

Marknadsfynd 3

Katalanska mackor …

… på excentrisk restaurang.

Colliure – nu ska det plåtas!

Naturligtvis måste man äta crêpes i Frankrike!


Adams förläggare

Collings-Förlag