Lättflörtad

Ibland känner man sig extra glad

Något av det roligaste som finns är när man stöter på en livs levande bloggläsare! Och då menar jag förstås någon som läser just den här bloggen. För vi kan ju inte låta bli att undra ibland. Förutom familj och vänner som vi vet håller koll på oss och uppdaterar sig med jämna mellanrum här inne – vem är det egentligen som läser om ett svenskt par och deras liv på en segelbåt i Medelhavet? Och hur hittade de hit? Något förvånande har vi upptäckt att 70 procent av våra läsare faktiskt använder sig av Googles översättningsfunktion, till största del den engelska. Något som förstås får oss att börja fundera på om det är dags att byta språk …

Men i alla fall, den charmerande unge mannen här ovanför – som berättade att han följt oss det senaste året – träffade vi på en av Zakynthos populäraste stränder, Banana Beach (jag lovar, vi var inte där för att sola och bada, vi jobbade faktiskt) i förra veckan. Hej hej, Sebastian!

Zakynthos verkar vara italienarnas favoritö numero uno – i princip alla turister vi ser här är från Italien. Vi vet också att en del av dem gärna hälsar på här på bloggen, vilket känns minst sagt överraskande. Kanske gillar de helt enkelt namnet på vår båt? Jag tänkte att de här killarna kanske skulle ropa ”Ciao, Camilla!” men de verkade inte lägga märke till mig.

 1. Bengt’s avatar

  Inte livs levande men väl livs läsande har jag följt er varje vecka sen ni började blogga.
  Å jag? En drömmande seglare i Bohuslän som inte har kommit iväg – ännu.
  Förlig vind Bengt s/y Trift

 2. Camilla’s avatar

  Hej Bengt,
  Vad kul att höra! Livs läsande är inte så tokigt det heller. (Faktiskt ett väldigt fint uttryck, tror att jag lånar det och stoppar det i min “bra-att-ha”-ordbank.) Och ska man vara seglare någonstans är nog Bohuslän bland det bästa tänkbara. Det är inte utan att vi saknar västkusten ibland, i synnerhet räkorna …

  Hoppas vi ses en dag – livs levande – någonstans i världen!
  Hälsningar Camilla och Adam

 3. Bengt’s avatar

  Vill gärna störa er i arbetet, har nämligen hittat lite nya “bra-att-ha”-ord.
  Förutom er blog läser jag bla denna http://www.syeira.se/
  Vad sägs om “leva i vinkel” plus flera härligt vilda formuleringar.
  En blog som lätt får mig att längta tillbaks till pojkarnas ålder och äventyrslusta.
  Själv kom jag till Väderöarna i helgen tillika ett fantastiskt sommarväder.
  Bengt S/y Trift

 4. Camilla’s avatar

  Tack för tipset, Bengt! Inspiration i högsta grad, både språk- och destinationsmässigt 🙂
  Fortsätt njuta av sensommaren!
  Camilla

Adams förläggare

Collings-Förlag