Osannolikt x 3

Ibland inträffar de mest otroliga saker i ens liv! Den sista tiden har hela tre stycken osannolikheter rört om rejält i vår tillvaro, vi tar dem i kronologisk ordning:

 1. Vi har hittat en ny större båt.
 2. Vi har hittat en köpare till vår nuvarande båt.
 3. Vi har gemensamt erbjudits ett helt osannolikt jobb som seglande skribenter/fotografer.

Men vi har lovat att hålla delar av ovanstående hemligt ett tag till.

Härmed inbjudes alla våra läsare att deltaga i tävlingen ”Gissa vår nya båt”. Gnugga geniknölarna, skanna nätet och kom med förslag på vad för sorts modell vår nya baby kan vara. Första priset är en stor portion ära och ditt namn skrivet i versaler som rubrik i kommande blogginlägg!

Ledtråd 1

Vi börjar med att avslöja att båten byggdes 1991 och att varvet bara producerade tre stycken ex …

P.s. Övertaget kommer att ske den 1 augusti, det är m.a.o. gott om tid att gissa rätt.

 1. Taru’s avatar

  Grattis!! Ser fram emot att höra mer om allt det där!

 2. Hans Sjölin’s avatar

  Kan det vara en Roy 46 CC ???

  Från en Göteborgare som själv var ute på havet mellan 87-92.

  Lycka till !

 3. Camilla’s avatar

  Tack, Taru! Och vi ser fram emot att berätta mer om allt det spännande som händer! Men ett tag till får vi hålla oss i skinnet och låta det bubbla inombords i stället … Kram!

 4. Adam’s avatar

  Hej Hans

  Kul att du har ansträngt dig! Tillverkningsår, färg och läge stämmer bra men tyvärr – vi har inte köpt en Roy 46 CC. En liten hjälp på vägen kan vara att det inte är centercockpit … Dessutom finns det mer information att hitta i äldre inlägg. Ge inte upp!

  Hej Monica och Tord

  Det låter lockande med Kanarieöarna! Tyvärr har vi hittat en ny båt lite längre österut så det lär nog dröja ett tag till … Men håll ut. Vi kommer förbi – förr eller senare!

  Vi ses!

 5. Svend Erik Madsen’s avatar

  Haj Camilla og Adam.
  Til lykke med den smukke blå båd, som I vel har købt i Prevesa i Grækenland. Det sted der vogtes af en flot hund. Det bliver rigtig luksus for jer, at flytte fra nuværende 9 kvadratmeter til vel det dobbelte areal. Pas på – tingene kan lettere blive væk for jer, og det bliver nemmere bare at tage mange flere unødvendige ting med ombord.

  I ønskes et godt forår med mere. Take care.
  Birgit og Svend Erik Madsen

 6. SYLucca’s avatar

  Hej! Hittade lite läsning om er i Till Sjöss!, som precis har kommit. Grattis till steget ut ur det gamla livet och in i äventyret! Och grattis till den nya båten. Vi kände oss direkt utmanade att försöka gissa vad det kan vara. Det måste vara en Sirius 42! Kunde tyvärr inte hitta så mycket info och bildmaterial på denna båt men den verkar vara mycket intressant. Vi själva bor på en Moody 38 cc sedan maj förra året. Men inte i Medelhavet utan i Blekinge. Fast nästa år skall vi kasta loss. Kanske vi ses därute någonstans. Hälsningar Gitta o Andreas
  PS: Behövs det en översättning till tyska för den nya hamnguiden, skulle jag kunna stå till tjänst;-)

 7. Adam’s avatar

  Hej Gitta och Anders!
  Vad kul att ni har hittat vår blogg! Steget ut ur det gamla livet tog några år att genomföra men det var värt allt jobb. Det nya är faktiskt bättre än vi hade vågat hoppas på! Vet inte om ni har sett vårt inlägg där Jonas Algården också gissade rätt? Här är länken till det. Vi är väldigt sugna på att sätta igång med att fixa till/utrusta vår Sirius 42 och känner oss mer och mer säkra på att vi hittat rätt båt. Känner ni till den sedan innan eller lyckades ni bara googla rätt? Jag har lagt ut originalprospektet till den här om ni vill läsa mer.

  Men ni har också en väldigt trevlig båt! Moody 38 är en väl lämpad bo/långseglingsbåt och var en av båtarna vi funderade på innan.

  Välkomna ner till värmen – vi ses säkert i en ankringsvik någon stans!

Adams förläggare

Collings-Förlag