En man är ingen man utan mustasch

Nu, nu, nu är vi nästan där! I Frankrike alltså. För Belgien är ju faktiskt inte Frankrike även om det är väldigt lätt att tro det. Det pratas franska (åtminstone i Vallonien som vi befinner oss i), de gamla stenhusen är lika fashionabelt bedagade och de små hundarna lika rufsigt oidenfierbara som i grannlandet – men ett par dagar till befinner vi oss alltså i serietecknarnas, chokladkonditorernas, trappistmunkarnas och de stora mustaschernas land. Och bergen blir bara högre och högre!

Idag kom vi till staden Namur, lade till vid en stenkaj mitt i centrum och fick äntligen våra efterlängtade moules frites!

Nej, jag är inte sur. Jag bara övar på min “snorkig fransyska”-min.

Och så fick vi en väldigt snäll båtgranne. Han heter Baloo och har lovat vakta oss i natt.

 1. Niklas Collings’s avatar

  Det ser så fantastiskt härligt ut. Hoppas att ni har det bra och njuter av äventyret!

 2. Adam’s avatar

  Ja, jag är avundsjuk ska ni veta =)

 3. Adam’s avatar

  Nu vill vi ju inte göra folk avundsjuka, men livet känns helt ok just nu… Gå in under “båten” på vår hemsida om du vill läsa mer om teakdäck o.s.v.

 4. Gerd’s avatar

  Hej kära “grannar”. Så roligt att följa era äventyr 🙂
  Ni ser ut att ha det så bra, härligt! Och moules fritsen ser så smarriga ut mmm
  Allt bra med oss, Steinunn och Isabella åkte hem i lördagsnatt, bev mycket tyst och tomt efter dem. Men life must go on, allt bra med oss annars i Singa, Ingvar kommer att ha en månad med sin Tshirt “Ingvar on tour” på from måndag med sjukt mycket resor :-(. Jag volontär arbetar ganska mycket på SPCA (djurskyddet) här. Trivs bra där och det är ju något helt annat en det jag har gjort tidigare 🙂

  Var rädd om er, saknar er! Och villke snygga granne i Baloo ni har fått
  Kramar G & I

 5. Linda’s avatar

  Tips från veterinären inför vistelse i Frankrike:
  Betydligt fler hundägare i Frankrike säger att de äger en pudel än vad det finns pudlar i Frankrike. Ni är ju intresserade av hundar (pudlar), så en lämplig konversation med en hundägande fransos vad hund med god vilja skulle kunna vara besläktad med pudel kanske ska inledas med:
  – Hur mår Er pudel?
  Å andra sidan kan detta om ni har otur kanske upplevas förolämpande till en ägare av t ex en Petit Basset Griffon Vendéen………………
  Lycka till med fransoserna!
  Kram,
  Linda

Adams förläggare

Collings-Förlag