IKEA i båten #3

Gissa om vi blev förvånade när Ingvar plötsligt dök upp ur en kistbänk. Det verkar som att IKEA har kommit för att stanna i vår båt.

Vissa saker är svårare att lämna hemma än andra. Visst hade vi gärna tagit med vår espressomaskin men med tanke på att den tar lika mycket plats som vår nya dieselmotor kändes det lite svårt att motivera. Tur då att det finns små mockabryggare som faktisk gör ett riktigt bra arbete. IKEA har tagit fram en sådan i rostfritt stål vid namn Rådig, som har fått en hedersplats i vårt pentry.

En annan sak som är svår att klara sig utan är ett bra durkslag, särskilt som en rejäl portion pasta effektivt sätter stopp på det avgrundsdjupa hål i magen som uppstår efter bara ett par minuter ute på öppet hav. Problemet är bara att de vanligtvis är allt för skrymmande för att få följa med ut på sjön. Då kommer Stabil väl tillpass, det måste vara världens mest portabla dukslag, dessutom fungerar det alldeles utmärkt.

Sist men inte minst vill jag nämna kryddhyllan Rationell Variera som består av sex stycken fuktskyddade burkar och ett ställ som inte släpper ifrån sig dem förrän Windexen slår i vattnet. Kryddor kan man knappast få för mycket av så för säkerhets skull har vi slagit på stort och inhandlat två stycken.

Adams förläggare

Collings-Förlag