Vinterljus

Tro det eller ej, men vintern har faktiskt börjat göra sig påmind här i soliga Barcelona också. Vart man än vänder sig i stan hänger, klänger och klättrar det män i overaller, fullastade med ljusgirlander och juldekorationer som bara väntar på att få börja lysa upp de allt mörkare kvällarna och eftermiddagarna, och försäkra oss om att julen nog hittar hit också.

Men än så länge är det mest påtagliga vinterljuset det som ser till att vårt sittbrunnstält fortfarande känns varmt och skönt när vi dukar upp frukosten på morgonen, och som tvingar en att sätta på solglasögon så fort man sticker näsan utanför ”dörren” – den härliga vintersolen. En sån där som för tankarna till gnistrande skidbackar och rykande chokladmuggar. Och då kan man ju inte annat än att ta en paus från jobbet och gå ut på upptäcktsfärd i solen en stund.

  1. Pia’s avatar

    Kom att tänka på att man faktiskt ganska enkelt kan ta sig till skidbacken från Barcelona. På “min tid” gick det skidbussar från Pl. Catalunya till Pyrenéerna. Kan kanske vara värt att kolla upp om ni skulle råka längta efter riktig vinter 🙂

Adams förläggare

Collings-Förlag

Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/16/149216/yachtisola.com/public_html/wordpress/wp-content/themes/tarski/sidebar.php on line 4