Vår länk till omvärlden

Ungefär 60 gånger så kraftfull som en dators inbyggda Wifi-kort

Allvarligt talat kan jag nog känna att mina senaste inlägg varit i allvarligast laget. Man skulle lätt kunna tro att jag blivit en smula vresig och sällar mig till dem som tycker att allt var bättre förr.
– När jag växte upp ramlade minsann inte kölarna av och dieselbakterier hade ingen någonsin hört talas om!
Men inget kunde vara mer fel. När jag växte upp fanns det nämligen inga Wifi-antenner. Och även om det hade funnits det hade vi inte haft en blekaste aning om vad vi skulle använda dem till. Men det har vi nu. Tack vare vår synnerligen effektiva Wifi-antenn kan vi fånga upp avlägsna och svårtillgängliga små signaler, dela dem via vår router/repeater och på så sätt ha kontakt med omvärlden trots att vi sitter tryggt tillbakalutade i soffan i vår Faradays bur. Om det finns ett öppet nätverk där ute någonstans ska vi nog tusan kunna dra nytta av det. I går lämnade vi Lefkas stadskaj (efter nästan en månads gratisparkering) och där kunde min dator lokalisera 4 stycken nätverk – men vår antenn upptäckte mer än 10 gånger så många! För några veckor sedan frångick jag mina principer och tittade på en inte helt okänd musiktävling – streamad via ett hotells wifi några hundra meter från kajen. Ovanligt bra uppkoppling men som vanligt medioker musik. Men vad gör väl det – ibland är det bra att bli påmind om saker som jag inte saknar, som t.ex. TV och musik som tillverkas i fabrik.

Om du själv har problem att fånga upp Wifi-signaler i din omgivning kan jag rekommendera amerikanska Radiolabs. Dålig kundservice men seriösa och mycket prisvärda prylar som är vattentäta och går på 12 volt! Om du bara är intresserad av bra musik kan jag t.ex. rekommendera amerikanska Radiohead.

Efter nästan en månad på stadskajen omgiven av exakt likadana charterbåtar tillverkade av Tupperware är det en fröjd att få vakna upp i de här omgivningarna. Dessutom är vår granne en av världens vackraste båtar, en Bowman 40. Kommer någon någonsin att tröttna på linjer som dessa? (lät jag gammal och vresig nu igen?)

 

 

 1. Lars Steier’s avatar

  Hej Adam&Camilla

  Hoppas allt är väl med er, det verkar ju så…

  Och än en gång tack för hjälpen med lagerutbytet till rullagrad hjärtstck på min Bav 42 hos Dimitri.

  Jag kan rapportrea att den gamla tvättmaskinen finns kvar, men nu har delar av stativet rostadt bort och lastpallen under den har delvis ruttnat så att nu lutar den betänkligt.

  Jag läste om din antenn som förstärker signaler för wi.fi.
  Var få tag på sådan?
  Fabr och inköpslälla??

  Segla lugnt och hälsa Camilla

  Lars Steier i Bav 42 på Dimitris grusgård.

  PS: Hur kan jag sända bilder till dej??

Adams förläggare

Collings-Förlag