Titta – det är ju vi!

Svenska Kryssarklubben är världens största ideella båtförening med ca 43 000 individuella medlemmar. Många av er som läser denna blogg tillhör säkert någon av dem, men för er som bor långt ifrån Sverige eller kanske är nybörjare på sjön kan jag berätta att Kryssarklubben grundades 1923 och att en av de grundläggande tankarna bakom den är att främja långfärder till sjöss. Ett måste för oss som älskar båtliv och som använder våra båtar till att se oss omkring i världen.

Klubbtidningen (som dessutom är ett seglingsmagasin och säljs i butik) heter På Kryss och i det senaste numret kan man bl.a. läsa om hur det är att ha ”havet som hem och arbetsplats”. Du har säkert redan räknat ut vem som har skrivit artikeln … Jättekul att bli publicerad i denna anrika tidning! Och passande nog för oss kan man numera läsa På Kryss som e-tidning. Äntligen kan vi medlemmar som befinner oss långt hemifrån hålla oss uppdaterade och få reda på vad som händer på hemmaplan. I samma nummer har en annan f.d. Malmöbo skrivit en artikel om hur det är att ha ”Hela världen som skola” och även här kan ni säkert räkna ut vem som ligger bakom? Just det – Linda Hammarberg på Mary af Rövarhamn, mamman i familjen som lämnade Malmö nästan precis samtidigt som oss och nu har seglat hela varvet. Trots att vi visste vem de var långt innan de gav sig av och följer deras blogg har vi aldrig träffats (om man inte räknar den där gången de kom förbi och hälsade på våra vänner Johan och Lina som råkade befinna sig på vår båt). Vi hade hoppats att våra vägar skulle korsas men tyvärr ser de inte ut att göra det. Deras äventyr på haven är snart slut men vem vet – kanske träffar vi på dem när vi besöker Sverige någon gång i framtiden? Om du av någon anledning missat deras välskrivna och underhållande blogg är det på tiden att du besöker den! Särskilt passande är den om du är förälder och drömmer om familjeäventyr.

P.s. Jag hoppas på att få tillstånd att lägga ut artikeln här inom kort, om du inte kan bärga dig finns senaste numret av På Kryss i butik från och med i dag.

 

 

  1. Ingegerd Alvbring’s avatar

    Hej! Kul att läsa om er i På Kryss! Vilken härlig båt ni verkar ha, lite större än den ni hade när vi träffades i Gray i kanalerna när ni var på väg ner och vi var på väg hem. Idag finns ni också med i nya numret av Odyssé där jag recenserat Adams bok Dr Kesslers hemlighet. Det var trevligt att läsa boken. Tyvärr har Lars och jag separerat, men innan dess skrev vi en bok om vår segling, Turkiet tur och retur med s/y Vagabond, som vi har lyckats sälja ca 250 ex av på eget förlag. Ha en fortsatt bra tillvaro i Medelhavet!
    Med vårhälsningar från ett grönt och grant Göteborg
    Ingegerd

  2. Adam’s avatar

    Hej Ingegerd,

    Vad kul att höra ifrån dig! Och tack så mycket för den fina recensionen av min bok!
    Vi är verkligen glada för vår nya båt även om mängden problem och fel som kan uppstå står helt i paritet med storleken …

    Tråkigt att ni inte bor tillsammans längre men vad kul att det blev en bok av era äventyr! Skulle gärna vilja läsa den – går den att få tag på som ebok?

    Ha det så bra och hälsa redaktionen!

  3. Ingegerd Alvbring’s avatar

    Hej igen!
    Boken finns tyvärr inte som ebok men går att beställa på adlibris eller bokus .
    Jag har också några ex kvar. Den kostar 200 plus porto.
    Ha det gott i det ljuvliga Medelhavet!
    Ingegerd

Adams förläggare

Collings-Förlag