Hur förändras man som människa av att bo på en båt i Medelhavet?

Som en del av er kanske vet levde jag ett liv ganska olikt det jag lever idag fram till för bara några år sedan. I nästan 10 år pendlade jag fram och tillbaka mellan Malmö och Köpenhamn där jag arbetade som AD på en stor reklambyrå. Ett arbete som slet hårt på mig och mina kollegor men också gav otroligt mycket tillbaka. Så här i efterhand skulle jag inte vilja ha det ogjort, även om jag när det begav sig ibland undrade om det verkligen var värt det.

En av de absolut bästa sakerna med mitt arbete var alla kollegor. På byrån som hade över 200 anställda var vi runt 60 kreatörer som alla satt tillsammans i ett eget hus. Här arbetade jag med och lärde känna folk från hela världen. Många av dem kom från något slags engelsktspråkigt land och därför pratade vi också ofta engelska hela dagarna. Under en tid arbetade jag mycket tillsammans med en nyzeeländsk copywriter vid namn Chris, och ett bestående intryck jag har av honom är hans fötter! Hans fötter såg nämligen ut som alla fötter skulle se ut om vi inte trängde in dem i skor hela dagarna – med ett ordentligt mellanrum mellan varje tå. Ungefär som en hobbitfot fast lite mindre hårig … Chris berättade att många som kommer från Nya Zeeland har liknande fötter eftersom de gått barfota under en stor del av sin uppväxt. Kanske skojade han med mig, men det är definitivt en av de saker jag tänker kolla upp om vi någonsin bestämmer oss för att segla dit (det och ifall vattenvirveln i handfatet går åt andra hållet).

Kanske är det inbillning men jag tror faktiskt att mina fötter ändrat form under sista tre åren … Jag har i och för sig alltid haft ganska breda och stora fötter men frågan är om de inte blivit ännu bredare sedan vi gav oss av från Sverige. Det verkar faktiskt som om min vana att ständigt bära flip-flops börjat påverkat min fysik.

Så svaret på min fråga ovan måste helt enkelt bli – man får bredare fötter.

 

 

 1. Linda T’s avatar

  Ta genast bort den tunna tråd som verkar strypa blodtillförseln till tå 2 och 3!! De ser svullna ut i yttersta falangen! Eller har de bara svullnat av all fukt?

  I Sverige har det stormat rejält, båtar har kapsejsat, tak flugit av hus och 100-åriga Sumpcypresser knäckts i Stadsparken! Hoppas ni har det lugnare!
  Kram,
  Linda med familj

 2. Agneta’s avatar

  Ni har fått besök av en Sturnus vulgaris. Eller, stare i vinterdräkt!
  Var rädd om den, vi längtar redan efter den!

  Kram på er,
  Tjurköborna

Adams förläggare

Collings-Förlag