Working holiday

Sista tiden har varit fylld av arbete, därför beslutade vi oss för ett tag sedan för att ta semester. Eftersom våra vänner Jonas och Emeli också hade planerat in en veckas semester bestämde vi oss för att resa tillsammans. Frågan är bara: var semestrar man om man bor på en båt i Medelhavet? Enkelt – på en båt i Medelhavet så klart! Och eftersom Camilla och Emeli arbetar med en del gemensamma bokprojekt passade de på att arbeta lite …

Bussiness as usual med andra ord, men ändå inte. Det är inte ofta vi får tillfälle att umgås med folk i vår egen ålder (eller till och med lite yngre), och särskilt inte så länge som en hel vecka. Väldigt trevligt! Eftersom våra vänner är söderkisar har vi pumpat dem på information om vad som händer i jordens mittpunkt (eller åtminstone Sveriges mittpunkt). Efter mer än tre år i Medelhavet börjar Sverige kännas en smula exotiskt. Vi fick höra både spännande och skrämmande historier från den kungliga huvudstaden. Tänk vilket enormt utbud det finns av kultur, restauranger, ölsorter, matvaror mm i ett så glest befolkat och nordligt beläget land som Sverige. Men vad dyrt det verkar vara att bo och leva där! När vi fick reda på att ett bageri i deras område sålde rågbröd för 70 kr styck tappade vi båda hakan. Här i Grekland betalar vi sällan mer än 9 kr för ett lokalt tillverkad surdegsbröd gräddat i en vedeldad ugn. Visst är det spännande att få ta del av seder och bruk från andra delar av världen? Eftersom vi var på semester fick våra kameror vila större delen av tiden – därför har jag nallat några av bilderna av Jonas.

På väg mot Kalamos

Emeli gosar med toppvanten

Totalt semesterförfall. Svenska Ahlgens bilar och grekisk öl – kanske inte direkt smaker som gifter sig.

Blandade seglingsvindar. Här en kryss i snälla förhållanden.

Camilla visar formen för våra gäster

Och jag försöker hålla tungan rätt i mun när vi backar in mot en kaj

 

 

  1. Christopher Johnsson Eitrem’s avatar

    Sköna bilder. Det är faktiskt skön segling här hemma fortfarande. Dock med betydligt mera kläder. “Lådan” för plottern vid ratten, var hittar man en sån?
    Hälsningar,
    Christopher Johnsson Eitrem

  2. Treminutersfeber’s avatar

    Osannolikt bra resultat! Snyggt. Tack för en kul blogg också, vilken livsstil ni har. Något avundsvärd.

Adams förläggare

Collings-Förlag