Vissa dagar är bättre än andra

– Här sitter ni och har det gött!

Plötsligt står det två svenskar med misstänkt göteborgsk härkomst och tittar nyfiket in i vår sittbrunn. Vi ligger med aktern in mot kajen och vår ute-/arbetsplats är väl synlig för alla som går förbi. Jag sitter och arbetar med en broschyr för en av mina kunder och Camilla har precis gått in för att sätta på kaffe. Det visar sig att våra landsmän har rest hit för att semestra i två veckor. Första veckan tillbringar de på hotell i Lefkas stad och andra veckan på en chartrad segelbåt. Våra nya svenska vänner är sällsynt glada och trevliga och snart dyker make nummer ett upp (make nummer två har huvudvärk och är kvar i Lefkas stad).

Att få berätta om hur det kommer sig att ett så ”ungt” par som vi har valt att bo ombord på en båt, om vad vi arbetar med, att jag har skrivit en bok, om våra framtidsplaner mm är alltid kul. Det fungerar dessutom utmärkt som påminnelse om att alla människor inte lever som vi gör (vilket man ibland kan luras att tro när man bara umgås med andra liveaboards).

Jag går och hämtar min bok och en penna, och snart får Camilla hämta ett ex till. Våra vänner vill nämligen köpa vars ett signerat exemplar! En ganska surrealistisk känsla. Det är nog inte särskilt världsvant att bli smickrad, men jag kan inte låta bli att känna mig lite upprymd en lång stund efter. På kvällen firar vi med att beställa pizza!

P.s. Ursäkta att jag inte kommer ihåg vad ni heter – era namn villades bort när vi kort efter presenterade oss för nio stycken lika trevliga helsingborgare …

 

 1. Taru’s avatar

  Man ska alltid vara stolt över sina bedrifter och framgångar! Tänk vad tråkigt om man kände sig blasé av uppskattning man får för det man skapat. Grymt bra jobbat att ha skrivit en så bra bok, som dessutom har ett bra förlag bakom sig 🙂

  Ert Grekland ser härligt ut, här är det tyvärr inte många soltimmar kvar nu innan vintern, den hemska, anländer. Men vi måste jobba på här i några (ganska många) månader till innan vi är fria att dra till sjöss igen. Bara att stå ut och utrusta med varma vinteroveraller!

 2. Adam’s avatar

  Åhh – tack Taru!
  Nu är det du som får mig att känna mig lite extra stolt! Jag är övertygad om att ditt skrivande (och plåtande också för den delen) inom en inte alltför snar framtid också kommer ut i tryckt upplaga …

  Även här börjar det bli kallare men era nya hemtrakter leder nog ganska stort. Fantastiska höstfärger förresten – ser precis ut som jag förväntar mig New England om hösten! Ge inte upp – vi ser fram emot att ha er som grannar i en ankringsvik i framtiden. Du kan vi gå närmare in på hur det kom sig att vi alla blev båtrenoverande masochister.

  Ha det och hälsa Alex!

  /Adam

Adams förläggare

Collings-Förlag