En liten helgutflykt

 

En mycket exklusiv ö

I går seglade vi söderut från Lefkas stad, efter att ha legat i den bekväma stadshamnsankringsbassängen, bara ett par meter från centrum, i några dagar. Vi kände att vi ville komma ut i naturen, kunna ta ett dopp från båten när som helst, njuta av en totalt noise pollution-befriad omgivning och kanske till och med hitta en sandstrand. Egentligen hade vi inte alls tänkt oss Ari Onassis gamla ö Skorpios, men när vi passerade ön såg den så fridfull och vacker ut att vi inte kunde låta bli att stanna. Eftersom det var sen eftermiddag (runt sjutiden i Grekland) så hade de flesta daytripbåtarna försvunnit och i viken låg bara två andra segelbåtar och gungade stillsamt. Vi fick njuta av en fin kväll, ett nattdopp och en lugn och skön frukost, men sen började öns vakter cirkla kring oss som blodtörstiga hajar … Skorpios har nyligen sålts till 24-åriga Ekaterina Rybolovleva (för lite mer skvaller fortsätt läsa här) och tydligen var hon på plats i helgen – vem vet, kanske skulle hon ha inflyttningsfest? Stanna kvar fick vi i alla fall inte, men det gjorde inte så mycket, det finns gott om fina ankringsplatser att välja på här, faktiskt så många att man kan få lite beslutsångest ibland.

Vår morgonutsikt

Och lite längre åt andra hållet – vakternas högkvarter vid strandbrynet

Vi surade inte för att vi blev bortmotade (jag kan faktiskt förstå att man vill ha sin ö för sig själv om man nu ändå har betalt 100 miljoner pund för den) utan fortsatte söderut. Och Adam har helt rätt – jag älskar min nya ratt!

Underbar segling i sundet mellan Lefkas och Meganisi, där venturieffekten gav den egentligen ganska blygsamma förmiddagsvinden en extra skjuts. Vi roade oss med att kapplöpningskryssa med diverse charterbåtar, men eftersom vi är så modesta ska jag inte säga något om vem som vann. Hehe.

  1. Lina’s avatar

    Så underbart det ser ut! Och en rafflande upplösning är ju aldrig fel 🙂
    Saknar er!!!!!!!!!!!!

  2. Camilla’s avatar

    Välkommen hem, Lina! Vi saknar er också! Och lite spännande var det faktiskt, även om det hade varit ännu roligare om vi blivit inbjudna till festen …
    Kram!!!

Adams förläggare

Collings-Förlag