22, 33, 44!

Så många år fyllde jag igår, så många grader var det i vattnet och så många sidor hann jag läsa i min bok under dagen. Inte nödvändigtvis i den ordningen, dock. Vilken siffra som hör till vad får ni räkna ut själva!

Vaknade av doften av nybryggt kaffe, nybakade croissanter och nyplockade ängsblommor, och sen kommer den bästa stunden – när man ligger och väntar på ett morgonraspigt ”ja, må hon leva ….” Hur ska man annars veta att man fyller år?


Vi packade strandväskan och tog bilen över till Lefkas för en helt ledig dag. Provade kaffet på ett av de många små fiken inne i Lefkas stad.

Återanvändning, det gillar vi.

Och fick lite mer skönsång från allra käraste syster. Kändes bra.


Dags för nästa pitstop. Planen för dagen är ju trots allt att hitta en strand och ta årets första dopp … ja, det är sant, vi har inte badat än. Trots att vi bor i Grekland. Men nu börjar det närma sig! Vi har kört lite kringelikrokar över bergen och är nu på Lefkas västkust. Det här ser väl trevligt ut?

Drack en apelsin. Behövde inte göra så mycket mer.

Kikar lite på stranden nedanför baren. Saknar ord. Är det så här livet ser ut utanför Margarona Boat Yards grindar? Och är det här vi ska bada? Lite blåsigt, va?

Definitivt blåsigt.

Efter några bilkilometer till och en promenad genom en fikonträdsallé kommer vi ner till Agios Nikitas, en liten fiskehamn inne i en bukt, som lär ha en tillhörande strand. Inget spektakulärt men helt okej, enligt diverse Greklandsguider på nätet. Vi tar en titt.

Jag är inte så svårflörtad, det här duger åt mig!

Som den gentleman han är provar Adam vattnet först. Är det lite svalt kanske?

Nej, det verkar okej!

Det är trots allt första dagen på stranden, vi börjar lite försiktigt ur fokus … fin pebblesand, eller hur?

Men jag måste ju visa min nya födelsedagsbikini!

Man borde alltid fylla år!

Tror att vi slutar där innan alla tröttnar och går någon annanstans. Dagen och kvällen fortsatte ungefär på samma sätt – några timmar på stranden, sen grillad firre och vitt vin, lång promenad i Lefkas stad och till sist, innan vi åkte hemåt igen, milkshake och frappé på torget … en underbar, underbar födelsedag.

Adams förläggare

Collings-Förlag