Grattis syrran!

En sak som är lite trist när man bor så långt ifrån sina syskon är att man inte får krama dem när de fyller år … så därför tänkte jag att jag i stället skulle bjuda min kära syster på en lunchmacka idag, på hennes födelsedag.

(Fast du har säkert redan blivit bjuden på något annat gott, så du kan ju äta den i morgon i stället. Och du får tyvärr svänga ihop den själv, men jag lovar att det går snabbt, det blir jättegott och jag är säker på att du har alla ingredienserna hemma.)

Suss födelsedagsmacka

Ta fram en skiva mörkt rågbröd. Smöra brödet och bottna med sallad. Kok ett ägg. Skiva en schalottenlök och dränk in med balsamvinäger. Lägg två skivor ost på salladen. Blanda majonnäs med en rejäl klick Tollarpssenap (för alla andra, det går bra med vilken skånsk senap som helst) och bred ut över osten. Snåla inte! Skiva eller hacka det kokta ägget och lägg på mackan. Salta lite. Skiva en tomat och lägg på. Till sist toppar du med den picklade löken, skivad saltgurka och riven pepparrot. Sätt dig i solen och njut. Grattis!

Adams förläggare

Collings-Förlag