Scenbyte

Titta, det är ju en segelbåt!

Nu tycker jag att det får vara nog med inomhusbilder på ett tag, eller vad säger ni? För några dagar sen stängde och låste jag lådan med halsdukar, mössor, vantar och strumpor. Och om man vågar tro på väderprognosen så behöver vi kanske inte öppna den igen förrän om sisådär en 7-8 månader. Gärna för mig. De senaste dagarna har solen lyst på oss från morgon till kväll, och dagstemperaturen legat mellan 15 och 20 grader. Snabbare än vi hann blinka var den långa vintern som bortblåst (bokstavligt talat) av de varma sydliga vindarna. Och i morse cyklade jag till bageriet i shorts.

Storseglet på väg upp. Det låter som det ska, ser rent och fint ut och känns kraftigt och krispigt mellan fingrarna – skönt. Än så länge har vi nämligen bara sett den stora segelgarderoben nerpackad i diverse segelsäckar … Vi tänker på den här båten som en stor påse ”Bertie Botts bönor i blandade smaker” – hoppas på främst glada överraskningar men är beredda på både snigelslem och sura fisar.

Vardagslyx: lagrade travare på utvändig skena som glider som en smörkniv i solvarmt Bregott.

Dum-di-dum … skönt att vara utomhus

  1. SallyRuth’s avatar

    Ser verkligen härligt ut. Här hemma smälter isen så vi har översvämning i ån, vilket innebär vatten i nedre botten på kvarnbyggnaden. Ett säkert vårtecken. vi bara flyttar snöslungan till ett annat ställe och lyfter upp lite saltpåsar m.m.
    14 maj kommer vi till Preveza. Var e ni då?
    Kram Lisa

  2. Jon’s avatar

    Hej,

    Och tack för en fin blogg. Jag är en läsare från Finland som inte minns hur jag har hittat Er blogg ursprungligen.

    Ville bara berätta hur jag gillar och uppskattar Er blogg. Den känns äkta. Som till skillnad med många andra “lifestyle-bloggar” verkar det inte som ni skulle upprätthålla någon fasad.

    Ni lever ett liv många drömmer om – och ni gör det tillsammans!

    Ha en skön sommar!

    – Jon

  3. Pia’s avatar

    Hej
    Nu har vi börjat vårrusta i Skåne och undrar så klart vad ni har för planer. Är det snart sjösättning på gång? Vart styr ni sedan kosan ? Blir ni kvar i Medelhavet eller har ni andra planer nu när ni har större båt ?
    Hälsningar från Pia o Waldemar som följer er blogg hela tiden.

    Pia

  4. Camilla’s avatar

    Hej på er!

    Lisa: Snart har ni glömt både snöslunga och saltpåsar, det lovar jag. Det är fin försommar här nu och doftar från blommor och träd överallt! Vi väntar på er på här i Preveza när ni kommer, bara hojta till innan!

    Jon:
    Tack så hjärtligt för din fina hälsning, vi blir verkligen glada! Vi hade ju själva drömt så länge om att göra precis det vi gör nu, och tycker det är kul att kunna dela med oss. Och extra kul är det förstås när vi får ansikten på våra läsare! En fin reflektion förresten, att vi gör det här tillsammans – det är nämligen det vi gillar allra bäst med vårt nuvarande liv.
    Ha en skön sommar du med!

    Pia:
    Härligt att höra att våren äntligen har kommit till Skåne också – nu har vi allt det bästa framför oss! Du är inte ensam om att undra över våra planer, och ärligt talat är vi (som vanligt) ungefär lika undrande som våra läsare och vänner och familjer … men planerna börjar faktiskt att ta form nu, så alldeles snart ska ni få veta 🙂

    Ha det fint och njut av våren!
    Camilla och Adam

Adams förläggare

Collings-Förlag