Art Café

Den här staden fortsätter att överraska! I går efter en blåsig och kall men solig söndagspromenad tog vi en tur inne bland Prevezas gränder och upptäckte världens underbaraste café/jazzbar. En sån man kanske skulle vänta sig att hitta i Berlin, i Amsterdam eller i New York (eller möjligtvis i Malmö) – men knappast i en liten oansenlig stad på den grekiska västkusten. Men som tur är finns det eldsjälar överallt i världen, och den vackra och karismatiska damen som driver det här stället hade helt klart en bild av hur hennes perfekta jazzcafé skulle se ut och kännas. Får nog bli ett kvällsbesök här snart.

Självklart fanns det en dj på plats, som skapade en skön ”nattsudd”-känsla

Och hemlagad varm choklad

Adam tyckte det var dags att locka fram våren med en Frappé

Skön, avslappnad stämning

Hmm, man kanske skulle ta och öppna ett café igen …

Ägarinnan gick runt och småpratade med kunderna, en självklarhet på varje grekiskt hak

Och viskade lite med dj:n

Njuter

Njuter i profil

En bra söndag eftermiddag

Förresten, om det är någon som undrar över vem den blonda bruden på bilderna är så är det samma som brukar figurera här i bloggen, bara med en något mer nordisk look. Jag föll till föga för mina grekiska vänner och min frisör, som inte kunde förstå varför jag inte ville vara blond – det vill väl alla! Okej, då jag gör ett försök, tänkte jag. Och lite kul är det faktiskt.

Adams förläggare

Collings-Förlag