Världens bästa långseglarbil

Visst kan man se cool ut tillsammans med en 7-sätes familjebuss …

Om det inte vore för rubriken ovan skulle man kunna tro att det här är en annons för vår bil – men det är det inte. Den är inte till salu, åtminstone inte än.

Men vad är det som kännetecknar en bra långseglarbil egentligen, och finns det över huvud taget långseglarbilar?

Jag börjar med den sista frågan: visst finns det långseglarbilar! Ibland byter vi oroliga långseglarsjälar båt och då måste vi transportera en ohygglig massa bråte från en båt till en annan. Att packa ihop alla prylar i en container och anlita ett rederi till att transportera alltsammans är dyrt som bara den, dessutom är risken stor att containern slutar sina resa i en hamn som är ganska långt ifrån den nya båten. Dags att köpa ett billigt transportfordon och lösa problemet själv. Dags att köpa en långseglarbil helt enkelt.

Och det som kännetecknar en bra långseglarbil är att den:

1. Kan transportera i princip hur mycket prylar som helst.
2. Är trygg och pålitlig.
3. Är så billig som möjligt.

Om du någonsin har ovanstående krav på en bil – köp en begagnad Volkswagen Sharan! För 11 500 kr (ca 1300 €) fick vi en tämligen fräsch fullservad bil från -98 med 160 000 km på mätaren. Den besiktigades utan anmärkning dagen innan vi köpte den, har nästan nya däck, en fullt fungerande 2-zons klimatanläggning, 7 säten och är en av de bekvämaste bilar jag någonsin kört. Möjligen är en 2,8 liters V6:a inte det mest bränslesnåla alternativet, men vi tycker att en liter bensin per 10 kilometer är helt okej, särskilt om man vill transportera 1 500 kg last genom hela Europa. Dessutom spinner den som en tamkatt och uppför sig som en leopard …

Tänk om priset på båtar/båtprylar stod i paritet med vår bil!

Camilla spanar på kartan efter lämpligt utflyktsmål. Det är söndag och vi ska ut och finköra lite

 

Adams förläggare

Collings-Förlag

Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/16/149216/yachtisola.com/public_html/wordpress/wp-content/themes/tarski/sidebar.php on line 4