Drömmen om Provence

Ibland överträffar verkligheten dikten. Vilken tur att vi lärde känna Valentine, och vilken tur att vi dessutom fick lära känna hennes föräldrar! Sylvie och Benoît är inte bara fantastiskt trevliga och gästvänliga människor, de råkar dessutom ha en tryffelfarm, belägen på ett eget litet berg i Provence!

Med hjälp av en hyrd Peugot tog vi oss i fredags de lite drygt 60 kilometrarna från Avignon till deras gård. Vi hade blivit förvarnade om att vägen dit skulle vara en smula otillgänglig och efter att vi lämnat landsvägen följde nästan 20 kilometer på slingrande bergsvägar, därefter ca 1 kilometer på grusvägar som definitivt berättigar ägaren att köra en SUV…

700 meter över havet, på toppen av denna Provencalska kulle har våra värdar renoverat ett fantastiskt stenhus som under tidigare århundraden tjänstgjort som bondgård. Utsikten är svindlande, luften kristallklar och inga ljud som vittnar om vår civilisation sätter trumhinnan i rörelse. På deras ägor växer allt som krävs för att kunna öppna en bättre Guide Michelin-krog, och jag är övertygad om att deras kokkonster är tillräckliga för åtminstone ett par stjärnor!

Vi fick äran att spendera två dagar tillsammans med dem och deras charmiga tryffelhundar (Lagotto Romagnalo). På natten sov vi under stjärnorna i deras ”trädhus” och om dagen åt vi den ena läckerheten efter den andra (inklusive en ansenlig mängd tryffel), badade i poolen, inspekterade ägorna, besökte marknader och hälsade på i byarna runt om.

Hur jag än försöker tror jag inte att mina ord kan ge vår weekend rättvisa, det får bli bilder istället:

  1. Taru’s avatar

    Så vackra bilder!! Vilket fantastiskt äventyr. Och hundarna!

Adams förläggare

Collings-Förlag