Jultradition

En av vår tids största – lika genialisk som galen! Kändes helt rätt att läsa på en iPad.

En av de saker jag förknippar mest med jul är en rejäl förkylning. Traditionen sträcker sig flera decennier tillbaka och vanligtvis insjuknar jag lagom till julafton. På den tiden jag arbetade som normala vettiga människor brukar göra (var anställd och hade 5 veckors semester) brukade jag klara mig så länge jag arbetade, och så fort ledigheten inträffade kom febern och snuvan som ett brev på posten. När vi lämnade Sverige och började vårt nya oansvariga liv bröts traditionen tvärt – plötsligt blev jag inte sjuk längre …

Men i år bestämde vi oss för att fira en traditionsenlig jul och lät oss smittas av en rejäl influensa. I över en vecka har jag legat och ojat mig i soffan och läst e-böcker på paddan (Eldvittnet av Kepler, den fulkomligt lysande Steve Jobs – en biografi av Walter Isaacson och Den motvillige monarken av Thomas Sjöberg). Dessutom har jag lagt en del tid på uppföljaren till Doktor Kessners hemlighet. I vanlig ordning brukar jag kunna läsa ett par böcker i sträck innan suget att skriva själv blir för stort. Välskrivna, intressanta böcker inspirerar oberoende av genre men även riktigt dåliga böcker får igång mig – det där kan jag göra bättre själv brukar jag ödmjukt tänka … Eftersom Camilla vet precis hur jobbigt det är för oss män att vara sjuka har hon skämt bort mig ordentligt i denna svåra stund. Ganska trevligt om jag ska vara helt ärlig – tror att jag fortsätter att oja mig några dagar till.

 

 

  1. Linda T’s avatar

    Krya på er! Håller dock inte med om att julsjuketraditionen bröts när ni gav er av – har ni glömt era feber/förkylningssymtom första julen i Barcelona?
    Kram! Linda

Adams förläggare

Collings-Förlag