Känner mig lite huslig idag

Började morgonen med att baka två bröd, fulla av goda och nyttiga saker! Tur att jag gjorde två, halva försvann direkt … varmt med färskt fårsmör på. Det har sina fördelar att flytta till nya länder, tror aldrig att jag sett denna delikatess i Sverige men här är den lika vanlig i mejeridisken som Bregott är hemma. Gudomligt gott.

Och fruktstånden svämmar över av fantastiska granatäpplen just nu. Eller så är det alltid granatäppelsäsong här? Ska utforska det lite närmare.

Perfekta till lunchsalladen är de i alla fall. För de (läs: våra föräldrar) som kanske började bli lite oroliga över vår ensidiga bläckfiskkost kan jag meddela att det grekiska köket har revolutionerat våra matvanor (som faktiskt blev lite förstörda i Spanien, där det var betydligt svårare att hitta bra råvaror och framförallt inspiration). Det är mycket mer lustfyllt att laga mat här och utbudet av särskilt kryddor och grönsaker är ett helt annat. Eller så handlar det mest om att vi har ett större kök nu …

Jag håller på att bygga upp en egen kryddträdgård. Än så länge består den av timjan, oregano och persilja. Så nu kan vi äntligen dra nytta av de sorgligt ogenomskinliga framrutorna i sittbrunnstältet som är alldeles brända och förstörda av UV-ljuset – de fungerar precis som kalkade växthusrutor och släpper igenom precis lagom mycket sol!

Hittade en kokosnöt i grönsaksbutiken igår och funderade och funderade …

Aha! Kokostoppar förstås! Naturligtvis går det lika bra att använda färdigriven kokos på påse, men det blir mycket roligare så här.

Adams förläggare

Collings-Förlag