Roadtrippen som aldrig ville ta slut

Med Öresundsbron i backspegeln

Men nu är vi äntligen framme! Eller, nu och nu … vi har faktiskt redan varit här i Preveza i sex dagar. Efter en femdagars maratonresa från Sverige med stopp i Heilighafen (Tyskland), Port Napoléon (Frankrike), Venedig (Italien) och slutligen Igoumenitsa (Grekland) kom vi äntligen fram till Margarona Boat Yard och vår nya Isola i onsdags kväll. Utmattade, omtumlade (och ärligt talat ganska chockade över hur stor hon är!) klättrade vi ombord och stupade i säng. Nu har vi sovit och jobbat ikapp lite, fyllt garderoberna med kläder och skafferierna med mat (jag), kopplat och mekat och dragit sladdar så att vi bland annat har en fungerande strömförsörjning (Adam) och börjar snart känna oss redo att titta närmare på de gudomligt vackra omgivningarna. Tills dess, kära trogna läsare, håll till godo med några snapshots från resan. Och ge inte upp hoppet – vi lovar att snart vara tillbaka på banan igen!

Spänn fast säkerhetsbältet – nu blir det åka av!

Vrooom

Snart framme i Rødby

Precis söder om Puttgarden hälsade vi på vår gamla båt en sista gång. De nya ägarna hade lyckats med den näst intill omöjliga bedriften att via kanalerna klara av Marseille – Östersjön på fem veckor!

Adams bok fick prova bokhyllan i båten där den blev till

Dagen efter – Autobahn och åter Autobahn

Sanningens minut är kommen – ska alla våra prylar som legat och väntat på oss i Port Napoleon (Marseille) få plats i vår fantastiska familjebuss?

Om det inte går får vi slänga ut baksätena …

Jodå, det kommer att få plats!  

Snabbt vidare till Venedig

En Italiensk frukost längs med vägen

Under tiden får vår gravt överlastade bil en välförtjänt paus

Ett snabbt besök i Venedig innan färjan till Grekland avgår

Lotsbåten som tog vår färja genom Canal Grande har gjort sitt jobb – nu återstår bara 26 timmar ute till havs innan vi kommer fram till Igoumenitsa

 

 

 1. Johnny’s avatar

  Tack för fina bilder och berättelser från eran färd från Sverige via kanalerna till Medelhavet. Vi följer er med spänning och är nyfikna på vad det blev för ny båt….? Tittar nu själva på HR 352 som framtida långfärdsbåt.
  Går det att maila er?

 2. Camilla’s avatar

  Tack själv, Johnny, vad kul att ni har hängt med oss ända från Sverige! Vår nya båt är lite blyg och har inte velat vara med på bild än, men snart får hon minsann visa sig … då ska ni få veta allt 🙂

  Vi hörs!
  Camilla och Adam

Adams förläggare

Collings-Förlag