Oui, oui!


Det är bara att erkänna, Frankrike är lite som den där första kärleken man aldrig glömmer. Den som får en att rodna och börja stamma när man ses flera år senare, fastän man är tillfreds och lycklig i sitt nuvarande förhållande. Efter nära två år i Spanien är vi tillbaka i Frankrike – och njuter av att höra franska små barn ropa ett glatt ”Bonjour!” när de paddlar förbi i sina plastkajaker, höra Serge, Brigitte och MC Solar på radion (mais oui, fortfarande!) äta riktiga franska croissanter och hitta persikofärgat rosévin i minsta snabbköpsbutik. Det är egentligen lite orättvist för Spanien har behandlat oss kungligt, tagit väl hand om oss och aldrig gjort oss besvikna … och så kommer arroganta, självupptagna, coola Frankrike och får en att tappa huvudet på en sekund.

Åhh, kolla här! 

Och kolla där!

Och alltså Marseille, vilken positiv överraskning! Efter två nätter på ankar i en av Îles de Friouls kalkstensvikar smög vi oss försiktigt in i Vieux Port, den stora gamla fiskehamnen som ligger mitt i centrum, beredda på att bli antingen bortmotade av fiskearmadan, nermejade av de hänsynslösa turistfärjorna eller utskrattade (eller åtminstone rejält uppskörtade) när vi frågade om det var möjligt att ligga några dagar i hamnen. Pas de problème! För 26€/natt ligger vi mitt i stan, längs Quai de Rive, omgivna av teatrar, Pastisbarer, olivtvålsbutiker och fantastiska, smutspastellfärgade hus med flagnande fönsterluckor … helt underbart. Tror att vi stannar ett par dagar till.Så ska rosévin se ut!

 1. Adam’s avatar

  Ser verkligen härligt ut =)

 2. Adam’s avatar

  Adam
  Ursäkta sent svar … Vi är nu tillbaka i Sverige några veckor och har haft några hektiska veckor här. Marseilles var en mycket trevlig stad. Vår nya båt är en Sirius 42. Blev det någon affär?

  Jesper
  Vad synd att vi missade er på Mallis! Hoppas att ni har haft det riktigt skönt där – vi ses!

  LIna
  Visst borde det vara Hasse? Tyvärr blev jag så starstruck när jag såg honom att jag glömde ta fram kameran. Vi ses snart! Klappa pållen från oss.

 3. Trackback from rr1stl on July 31, 2017 at 3:59 pm

Adams förläggare

Collings-Förlag