JONAS ALGÅRDEN –

Vi kommer att sakna vår vindruta, antagligen vårt första projekt (här med Photoshopvindruta)

Bra jobbat! Antingen är du en fena på att söka information eller så är du extremt väl påläst. För visst är det en Sirius 42 vi har köpt.

Lite ironiskt dock att du arbetar för tillverkaren som vi är på väg att överge … Men du (och alla andra som läser det här) ska inte tro att vi byter båt på grund av att vi är missnöjda med Hallberg-Rassy. Tvärtom, vi älskar vår båt och tycker fortfarande att den är världens vackraste 31-fotare! Dessutom måste vi säga att HR antagligen har världens bästa support, oberoende av vilken fråga som ställs. Säkert något vi kommer att sakna med vår nya båt.

Varför just en Sirus 42?

Om jag ska vara ärlig har slumpen haft ganska stor inverkan på vårt val. Men de största anledningarna är: vi känner ägaren väl, priset, utseende/layout, seglingsegenskaper, utrustning och sist men inte minst är det kanske en av de säkraste båtarna som går att hitta.

Det här gillar vi med vår nya båt:

  1. Hela skrovet är byggt av 4,5 mm tjockt dubbelvalsat cortenstål med insvetsat rostfritt på alla utsatta ställen. Av estetiska skäl trodde jag aldrig att vi skulle köpa en stålbåt, men det argumentet föll på att Sirius 42:an ser ut exakt som en plastbåt. Isberg, containrar och korallrev – here we come!
  2. Salongen är oerhört rymlig och ljus (semi-däcksalong). Dessutom är ”owner’s cabin” ett riktigt rum med full ståhöjd överallt och massor av förvaring. Känns lika mycket bostad som båt.
  3. Väldigt goda och trygga seglingsegenskaper. Vi vill ha en båt som är snabb men den ska också vara gjord för att klara riktigt tuffa förhållande.
  4. Riggen är av kuttertyp med mast som står direkt på kölen och som är stagad enligt konstens alla regler. Traditionellt storsegel med tre rev, trysail med egen skena på masten, kuttersegel, stormsegel, dubbla spirbommar, gennaker mm gör att vi kan segla i allt från lätta vindar till full storm.
  5. Motorn. Om man lyfter av den yttre delen av pentryt kommer man åt minsta skrymsle av den nya Volvo Penta D2:an.

Nog med reklam för idag …

Så här kan en stålbåt också se ut

T.o.m. uppe på däck är det svårt att hitta stålet

Varde ljus!

En sprillans ny Penta!

 

  1. Markus’s avatar

    Congratulations to both of you. Your new boat look’s seawerthy.

Adams förläggare

Collings-Förlag