Bäst ombord 2011?

Vad var bäst ombord förra året (utöver min vackra fru såklart)? Jag menar vilken pryl eller sorts utrustning är mest användbar, pålitlig, oumbärlig och prisvärd?

Mycket enkelt! Trots att vår båt är en sällsynt pålitlig och trygg mackapär måste den tyvärr se sig slagen av Greklands, Österrikes, Argentinas och Sydafrikas överman: Apple! Ombord på vår båt finns nämligen två stycken MacBook Pro, en 15- och en 13-tummare. Trots att vi i princip aldrig stänger av dem och använder dem konstant går de båda två som klockor. Och faktum är att jag har haft Mac som arbetsredskap i över 15 år och aldrig installerat om ett enda operativsystem, varit med om hårddiskkrasch, drabbats av virus eller på något sätt blivit besviken på något av dessa små underverk. De bara fungerar – år ut och år in! Med tanke på hur många timmar de lever måste de vara marknadens billigaste och mest miljövänliga datorer.

P.s. Varför är då Apple Greklands, Österrikes, Argentinas och Sydafrikas överman? Enligt Dagens Industri är företagets samlade börsvärde större än dessa länders BNP. Så kan det gå när man är bäst inom sitt område – eller i varje fall bäst i vår båt.

P.s.2 Grekland är däremot vår navigations-PCs överman. Både lättare att förstå sig på och mycket längre från ett totalt sammanbrott …

Adams förläggare

Collings-Förlag