Le petit écolier

Det här är Alex. Han kommer från Österrike, har precis fyllt 11 år och bor granne med oss här på bryggan. En gång i veckan tar jag på mig min strängaste min och hoppar över till katamaranen som han och hans föräldrar bor på, för att se till så att han har gjort sin franskläxa ordentligt – jag har nämligen fått den stora äran att agera franskfröken åt denna unge herre. Som de flesta långseglarbarn studerar han på distans och just franskan var ett ämne han tyckte var lite svårt, eftersom ingen av hans föräldrar pratar det. Frankofilen i mig såg naturligtvis en chans att få utöva favoritspråket, så nu tränar vi uttal, läser och gestikulerar och plutar så det står härliga till ..

Utöver franska kommunicerar vi på en blandning av engelska och tyska – och några timmar senare sätter jag mig själv i skolbänken; då är det dags för veckans spansklektion. Det är vad jag kallar europeisk interaktion!

En annan fördel är att jag får en massa fina presenter av min elev. Nu har jag förstås redan ätit upp Sankt Nikolaus-chokladen jag fick igår men förra veckans gåva lyser fint i decembermörkret.

  1. Annika’s avatar

    Hej Camilla! Vad kul att du får användning av din franska:-) Och vilken tur Alex har som fått en riktig språkexpert som lärare! Stor kram på fjärde advent!

  2. Camilla’s avatar

    Det är verkligen kul, Annika! Och det verkar faktiskt som om jag har lyckats få min lille elev att tycka det är kul att prata franska – absolut bästa komplimangen! I morgon njuter vi av de sista solstrålarna här innan flyget går till Köpenhamn på tisdag morgon, sen blir det nästan en månad i Malmö. Stor adventskram på dig med!

Adams förläggare

Collings-Förlag

Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/16/149216/yachtisola.com/public_html/wordpress/wp-content/themes/tarski/sidebar.php on line 4