Dagens känsla

Idag är första dagen i resten av våra liv. Klart att den är det – det är ju alla dagar säger ni läsare i kör. Men vissa dagar känns mer som en milstolpe i ens liv och idag är just en sådan dag. Varför då, undrar dem av er som inte redan slutat läsa? För att nu är alla papper underskrivna. Alla papper som har att göra med försäljningen av vår lägenhet. Camillas grubblerier för två inlägg sedan är därmed slut. Tack vare vår mäklare Robert Hjalmarsson på Bjurfors, en mycket sympatisk och trevlig man som vägrade gå med på att bostadsmarknaden är i kris, lyckades vi få den såld på bara ett par veckor. Fantastiskt!

Detta betyder med andra ord att vi snart blir bostadslösa, men inte hemlösa. Isola blev vårt hem så fort vi flyttade in i henne förra året, och under vår två månader långa vistelse i Sverige i somras kände vi oss aldrig riktigt hemma. Glädjande nog har Robert hittat en väldigt trevlig köpare, och vi hoppas att hon kommer att känna sig lika hemma där som vi gör här.

På lite sikt är det inte omöjligt att försäljningen mynnar ut i en lite större båt. Men våra krav är höga – nästa båt ska ha egenskaper och utseende som påminner om Isolas, annars får det vara. Lite mer plats, en rejäl akterkabin, separat dusch, ett lite större pentry och om vi stannar i Medelhavet – en totallängd på max 11,99 meter, annars blir det alldeles för dyrt i hamnarna. Men än är det ingen brådska – vi trivs alldeles utmärkt med vår lilla båt! En båt som snart är vårt enda hem.

Ps. Tack, Johan och Lina för all hjälp med lägenheten!

På grund av det inträffade dracks det ett och ett annat glas Cava igår, vilket har haft en ganska stor effekt på dagens tempo

  1. Pia’s avatar

    Wow, det ar verkligen stort! Grattis till ert permanenta vagabondliv! Jag ar glad att vi fick till en sista “mellanlandning” i Malmo under mitt senaste besok. Nasta “landning” blir nagon annanstans, men ganska snart hoppas jag. Saknar er! kramar

  2. Camilla’s avatar

    Saknar dig med! Och vem vet, när vi ses nästa gång finns det kanske lite mer plats åt er i båten … Vi försöker hålla oss i skinnet, men det är ju så kul att planera och tänka framåt 🙂 Och det känns verkligen stort, att det här faktiskt är vårt hem på riktigt nu! Kramar till hela familjen!

Adams förläggare

Collings-Förlag