Farväl Menorca!

I fredags tog vi farväl av Menorca. Den starka Tramuntanvinden som har sitt ursprung i Lejonbukten märks knappt av på Mallorca men brukar träffa Menorca med full kraft. Och eftersom det vanligtvis sätter igång att blåsa i mitten av september avverkade vi de nästan 40 sjömilen mellan Cala en Porter på den nordligaste av de Baleariska öarna och Mallorcas västra sida så fort prognosen såg lovande ut. Det blev motorgång och segling om vart annat med vinden rakt in från babord. Tyvärr lite för svaga vindar för att hinna fram innan solen gick ner enbart för segel, men som kompensation fick vi följe av en hel delfinfamilj en ganska lång stund. Lika kul och fascinerande som vanligt!

Nu ligger vi för ankar i Port de Colom och ser på när våra chartrade grannbåtar draggar hit och dit … Resterna av just en Tramuntanvind har förvillat sig hit och bjuder på styv kuling i byarna. Enligt Windfinder.com ska vinden snart bedarra så vi får söka underhållning på annat håll. Här i Port de Colom ligger några av Mallorcas bästa restauranger på rad nere vid strandpromenaden och vi firade ankomsten med varsin riktigt god pizza och lite mallorcanskt rosévin.

P.s. Det där som Camilla grubblade på i förra inlägget har fortfarande inte klarnat – vi återkommer!

Insegling till vår sista cala på Menorca – Cala en Porter

Disco i en grotta med utsikt över havet och solnedgången, någon?

Vi var enda båten som låg ankrade i Cala en Porter. September är bästa tiden på Balearerna!

Dingen är perfekt att dåsa på under färd

Upp och hoppa med er!

Plums!

Nix, vi har inte toaletten i motorrummet. Anledningen till att jag ser så nöjd ut är ett lyckat byte av olja och oljefilter.

Mmm – Mallorcavin!

Mmm – Mallorcapizza!

Adams förläggare

Collings-Förlag