En liten tillbakablick

Så här ser dagens utsikt ut. På ett lika märkligt och snabbt sätt som vi förflyttades hem till Sverige i slutet av juni tog vi oss i onsdags tillbaka till Menorca och till Isola. Och som vi har saknat henne! När vi klättrade ombord (vi står ju fortfarande på land) låste upp luckorna och klev in kändes det som om vi just gått därifrån. Så självklart, så … hemma.

Och då har vi ändå tillbringat hela två månader i vårt andra hem, i vårt andra liv, i Malmö. Det har varit två månader fyllda av kära återseenden, både planerade och oplanerade, med vänner och familj, möten med nya bekantskaper som säkerligen skulle blivit goda vänner om vi stannat kvar, frukostar på balkongen, cykelturer i stan, Österlenturer, picknickar i parken, seglingsturer, skogspromenader med kantarellplockning, fikor på Slottscaféet, kvällar på Möllevången och i Folkets Park, en och annan stranddag med 19-gradigt bad, husvagns- och sommarhusbesök, jobbdagar på stadsbiblioteket (fortfarande lika vackert!), promenader vid havet, födelsedagsfester, kräftskivor, grillkvällar, konserter och en hel del regniga sommardeckare-i-soffan-kvällar. Och, inte minst, många timmar av byggande och fixande och fejande i lägenheten som inom en snar framtid kanske inte längre är vårt hem.

Men framförallt har vi alltså försökt ta igen ett års bortavaro från alla vi tycker om, och det har minst sagt inneburit ett späckat schema. Lite omtumlande för oss två enstöringar som under det senaste året har hunnit vänja oss vid att oftast bara ha varandra att prata med och titta på … Men hur mycket vi än har njutit av att ha familj och vänner nära känns det självklart att det nu är båten som är vårt hem. På riktigt.

Av någon märklig anledning bestämde jag mig för att låta kameran ligga under sommaren, förmodligen hade jag en tanke om att jag bara ville njuta av stunderna och mötena i stället för att dokumentera dem – något jag ångrar nu förstås … men några bilder hann jag knäppa i alla fall. Och alla de andra bilderna som inte fastnade i kameran har jag kvar i minnet i stället.

Adams förläggare

Collings-Förlag