Älskling, kan du ta ut datorerna ur ugnen nu?

Som ensam segelbåt ute på öppet vatten lär risken att träffas av ett åsknedslag vara 1 på 1 000. Och i en ankringsvik som den här, med höga berg runt omkring och gott om båtar med betydligt högre riggar än vår är nog risken försvinnande liten. Men varför chansa? Vi lägger in våra viktigaste elektroniska prylar i ugnen när det mullrar som värst. Det är nämligen det enda utrymmet (enligt expertisen) där de har en chans att överleva om blixten bestämmer sig för att en liten svenskregistrerad Hallberg-Rassy skulle duga som jordpunkt.

Om du får för dig att prova själv rekommenderar jag dig att titta efter en extra gång innan du använder ugnen till det den är gjord för – jag gissar på att en 15 tums MacBook Pro är genomstekt efter lite drygt 5 minuter i 225°C …

P.s. Åskan lämnade vi bakom oss i Andratx, nu ligger vi på svaj i La Rapita efter ett födelsedagspitstop i Palma Nova.

Från mörka moln …

… till åska och hagelstorm på 4,7 sekunder

  1. Minna’s avatar

    En bra idé att sätta dem i ungnen, men kanske en även bättre idé att komma ihåg att ta dem ut ur ugnen! 🙂

  2. Linda Pierre’s avatar

    Fiffigt! Gör dock ont i min Mac-själ när jag ser att de inte har några fodral utan skaver sig mot varandra och mot ugnens sidor om det gungar till. 🙂

  3. Adam’s avatar

    Jag lovar att ungsförvaringen alltid sker med största försiktighet. När jag tar ut datorerna använder jag mig av mina mjukaste grillvantar:-) Att de dessutom börjar lukta svagt av smällt ost är bara en bonus …

Adams förläggare

Collings-Förlag