Livet som båtflykting

Vilken avresa vi fick från Dockan! I ett väder värdigt Medelhavet gled vi ut från vår vinterplats och lyckades med konststycket att inte göra bort oss på årets första utläggning (heter det så?) Trots att vi hade haft vår avskedsfest ett tag innan dök det (av en slump) upp en massa välkända ansikten. Söder och hans dotter kom ombord och tog en sista bild på oss innan avfärden. Min gamla kollega och chef Clas Malmberg kom i sällskap med Per och det blev ett kärt återseende och avsked. Gunvor, som tillsammans med sin make Erik snart också ska bege sig mot Medelhavet i sin Nauticat, stod och vinkade på bryggan och en ny bekantskap, Lotta (ännu ett blivande långseglare) från den stolta skutan Ingeborg tog farväl av oss. Att det det dessutom var proppfullt på uteserveringen vi har legat bredvid hela vintern gjorde det inte sämre, en massa människor vi aldrig har sett förr vinkade åt oss när vi vinkade åt våra vänner.

Ett par minuter innan avfärd

Det blev motorgång i stiltje till Limhamn där vi gjorde vår sista svenska inhandling. På JF Marin köpte jag ett gäng filter och lite annat till vår nya motor. Andreas som alltid är lika hjälpsam och trevlig bjöd dessutom på två bränslefilter – Tack för det!

Mot Medelhavet!

Därefter tuffade vi vidare till Klagshamn och våra vänner Johan och Lina. Där har vi nu legat ett par dagar och fixat det sista. Det känns lite vemodigt att lämna dem eftersom vi har följts åt i våra förberedelser inför våra resor. Tillsammans jobbar de hårt för att bli klara med sin båt “Wild Rose” som de tänker lämna Sverige i till hösten för en liten tripp runt jorden.

Flitens lampa lyser över Lina och Johan

Camilla, som när en stor passion för att baka bröd, har testat ugnen och lyckades få till ett riktigt snyggt (och gott!) bröd. Det räckte och blev över till en frukost med Johan och Lina.

Första båtbaket

Dags för bingen, i morgon drar vi till Pølsens hemland!

1 comment

  1. Niklas’s avatar

    Härligt att se att ni är på väg. Ät lite korv för mig också. Och njut av det härliga vädret.

Comments are now closed.

Adams förläggare

Collings-Förlag