Bara en dag till?

Alldeles nyplockade – känner ni hur det doftar?

Aaahhh, det var svårt att lämna Port de Soller och Fornalutx … måste erkänna att jag blev totalt förälskad i det här vildsinta och bergiga kustområdet med sina frodiga dalar, vackra stenhus och blankslitna gator. Och i vanlig ordning stannade vi mycket längre än vi egentligen hade tänkt. Men det är så det är, gillar vi ett ställe hänger vi kvar tills vi är sugna på att se något nytt – vi har inga planer på att dra vidare bara för att hinna med så många platser som möjligt, utan njuter hellre av stunden och av att lära känna en plats ordentligt. Det är ju oftast när man har promenerat runt ett tag och kanske gått vilse några gånger som man hittar sina egna pärlor. Här kommer några av dem från sista helgen i Sollerbukten.

Som sagt, många promenader i bergen blev det. Överallt hittar man små stugor med tillhörande olivlundar, ofta mer eller mindre övergivna. Fast här tror jag visst att vi råkade klampa rakt in i någons trädgård – husägarna såg högst förvånade och nästan lite förnärmade ut … Vi kanske störde mitt i söndagsmiddagen?

Mitt inne bland bergen, i en egen liten dal gömmer sig sagostaden Fornalutx. Det tar tio minuter att köra hit med bil från hamnen, och ca två timmar att vandra. Vi valde det senare, för då har man en anledning att svalka sig med ett glas nypressad apelsinjuice från juicebaren på det lilla torget när man kommer fram!

Visst ser det ut som om jag bor här?

Ännu mer apelsiner. Jag lovar, det är slut snart …

När vi kom tillbaka till hamnen var det perfekt läge för en picknick. Skön eftermiddagssol och trötta ben, och inte minst, ett utmärkt tillfälle att inviga min nya bastväska som är som gjord för strandpicknickar.

Sallad med boquerones, gröna bönor, paprika, gurka, citron och vaktelägg, lite manchego, fuet och bröd, och en slurk mousserande rose till det. Sen sover man gott.

Zzzzznark

Efter en lång och komplicerad urvalsprocess hittade jag den perfekta strandväskan. Lagom stor, tät flätning, långa handtag, naturfärgat läder som kommer att mörkna fint med tiden och ett spänne mitt på. Check!

En liten snorklingstur i arla morgonstund

Och en sista middag i hamnen. Bra ställe, det här.

En låda öl och ett fat calamares – vad mer kan man önska sig?

Ännu mer bläckfisk, möjligtvis?

Och kanske en solnedgång över klipporna?

 1. Taru’s avatar

  Wow!! Underbart ställe!!

 2. Camilla’s avatar

  Det var det verkligen! Och även om jag vet att vi är långt ifrån de första att förälska oss i Mallorcas nordvästra sida så känns det ändå nästan som att upptäcka en egen liten hemlighet – och nu har vi hela ostsidan kvar att utforska på vägen upp mot Menorca. Såg att ni också fått njuta av lite Medelhavsvibbar de senaste dagarna 🙂 Kram!

 3. Helena’s avatar

  Hej,

  Det var den absolut finaste strandväska jag någonsin sett! Har letat länge efter en och googlade efter en ikväll och din bild kom upp. Förstod med en gång när jag såg den att that’s it! Skulle du möjligtvis komma över en likadan till, och skulle kunna posta den till Sverige så skulle jag med glädje betala extra för det (via direktinsättning på konto)! Skum förfrågan kanske, men tänkte testa i alla fall 🙂 har ju inget att förlora!

  Annars så verkar ni ha en helt underbar tillvaro på er fina båt i Medelhavet! Härligt med människor som bejakar livet.

  Mvh Helena

 4. Camilla’s avatar

  Hej Helena,

  Haha, vad kul att du hittade min strandväska nästan ett år efter att jag köpte den! Och kul att du hörde av dig – inte alls skumt, jag hade gjort precis samma sak 🙂 Och vad som är ännu lustigare är faktiskt att vi precis håller på att kasta loss från Ibiza för att segla över till Mallorca i dag. Så om allt går som det är tänkt kommer vi att angöra Soller i kväll, alltså där jag köpte väskan. Vem vet, kanske finns de fortfarande kvar i butiken? Jag lovar att hålla utkik åt dig.

  Ha det bra!
  Hälsningar Camilla

 5. Helena’s avatar

  Hej Camilla!

  Men åh vad spännande!!! Vad skithäftigt! Jag håller mina tummar och hoppas att den fina fina fina strandväskan finns kvar…

  Vi höres :-)!

  Helena

 6. Helena’s avatar

  Hej Camilla!

  Kom ni in i hamn ok? Hör gärna av dig om du tar dig förbi den lilla affären med den fina väskan. Ha det underbart på Mallorca!

  Helena (med hållna tummar för en flätad väska med fina läderremmar…)

 7. www.bestcoingenerator.info’s avatar

  Congrats! I graduated college not too long ago and moved directly into graduate school for creative writing. I'm happy where I am, but I also secretly wish I was done with school. There's something satisfying about leaving the pop quizes and papers behind, even for a little while :)Do you know what you want to do after graduation? I wish you the best of luck 😀

 8. aaa orlando discounts’s avatar

  Where is ORYR and when is he coming back??? He has been gone for almost 2 months and we haven't heard A WORD from him in 3 weeks. What is going on??? The people who have dedicated themselves to this site and this cause deserve to know IF HE HAS FOUND OUT ANY NEW INFORMATION ABOUT THE USURPER AND FRAUD IN THE WHITE HOUSE.

 9. 114-west.com/emoji’s avatar

  Wauw, mooie kleurtjes zeg! Alleen ik kan het merk NYC niet vinden bij ons in de Kruidvat… En ook niet bij de Etos ofzoiets… Weet jij waar ze dan wel zijn, Vera? Of is er een andere naam voor NYC, maar loop ik er steeds voorbij ? x

Adams förläggare

Collings-Förlag