Två små människor

Kommer ni ihåg den här bilden? Den tog jag för ganska exakt 9 månader sen, precis innan min kusin Pia och jag skildes åt vid en busstation i den lilla byn Mook i Holland. Vi hade just tillbringat en härlig helg tillsammans, Pia och Erik och Adam och jag, solat och badat och nyfiket undrat vem det var som gömde sig därinne. Och i helgen fick vi äntligen träffa dem – Hilde och Isa, nu 5 månader gamla.

Och man skulle kunna tro att de inte gjort annat än weekendsemestrat i storstäder sedan de föddes, med tanke på hur proffsiga de var! Medan vi vandrade runt i staden – som Pia och Erik faktiskt träffades i när de båda pluggade här för 10 år sen – och visade varandra våra Barcelonapärlor, hälsade på i deras gamla hoods, fikade, åt pinxos, drack cava, slappade i Ciutadella-parken och grillade i båten hördes för det mesta små söta snarkningar från vagnen. Ibland vaknade de till och ville äta, kanske gosa lite eller helt enkelt bara visa hur bedårande de var. Två mycket glada och nöjda små tjejer, helt enkelt. Nu har familjen precis åkt hem till Amsterdam igen och vi längtar redan till nästa gång vi får ses!

Här tar jag och Hilde en eftermiddagspaus på Sagardi

Och så lite sittbrunnsgos med Isa

Soligt söndagshäng i Ciutadellaparken – som plötsligt visade upp en sida vi inte sett under hela vintern, musik och människor och filtar på varje liten gräsplätt – helt underbart!

Sen en liten sväng in på mysiga Sagardi på Carrer Argenteria i Born

Mmmm … gott med pinxos!

Isa gillade också Sagardi

Dagen efter tog vi en promenad längs stranden tills vi kom till stadsdelen Poble Nou, och letade upp torget Plaça Prim, där Pia bodde för cirka tio år sen

Det finns mycket att prata om när man inte ses så ofta … Så kul att ha er här, och tack för en superskön helg!


  1. Pia’s avatar

    Tack själva för en underbar helg!!! Vi njöt i fulla drag och hoppas att vi kan ses snart någonstans i Europa igen. Lycka till med förberedelserna inför avfärden. Många kramar!

Adams förläggare

Collings-Förlag