En perfekt lördag!

För så där en 10 år sedan köpte min gode vän och kollega Andreas en J24. Själv tyckte jag att denna anonyma förkortning mest lät som ett konserveringsmedel ­– men det var mycket roligare än så! Inspirerade av honom och hans J24 köpte vi vår första båt, som några år senare byttes ut mot Isola.

När jag för några dagar sedan blev medbjuden av några spanska grannar här på bryggan att följa med ut och segla den moderna versionen av samma båt, en så kallad J80, var det lätt att tacka ja. Och vilken tur att jag gjorde det! Ombord lärde jag känna fem stycken sällsynt trevliga personer som alla hade en väldigt avslappnad inställning till segling. I nästan tre timmar jagade vi runt i vindar mellan ca 5 – 10 m/s med detta mästerverk till båt. Vilken njutning det var att sitta till rors på en dikt bidevind i det övre vindregistret med en perfekt balanserad rorkult i handen! Båten är en av fyra J80 som ägs av ett privat företag och som seglas av folk som hyr in sig några timmar i veckan. Om vi återkommer hit i framtiden kommer jag definitivt att bli medlem. Till lika stor anledning av båtarna som av människorna som framför dem. Efteråt bjöd jag in dem alla på öl och snacks i Isola och stämningen snuddade vid en av sittbrunnens toppnoteringar. Ett stort tack till er alla!

Adams förläggare

Collings-Förlag