Världen i svart och vitt

Något som ofta slår mig när jag går omkring i den här vackra staden är att den är full av färger – även nu på vintern. Det är inte det att människorna klär sig särskilt färgstarkt, snarare tvärtom faktiskt. Men husfasaderna, restauranginredningarna, butiksskyltarna, de gröna palmerna, de ständigt närvarande mossos d’esquadra –Barcelonas egna snälla gatupoliser i sina lysande blå och neongula uniformer – och såklart den blå, blå himlen gör att det känns väldigt färgglatt här. Men det skulle förstås varit lika fint utan alla färgerna.

 1. Ingegerd’s avatar

  Hej! Fina bilder. Härligt att ni fortfarande trivs i Barcelona. Här i Göteborg blommar snödropparna i vår lilla trädgård, hopp om livet. Vi åker ner till Metz och fortsätter norrut i slutet av april. Har dessutom köpt en andel i en segelbåt i Grekland, fick ett erbjudande och kände att vi nog inte var riktigt färdiga med Medelhavet. Så det blir en sväng till Joniska havet i år också. Vi kanske ses! Hälsningar från Ingegerd och Lars i Vagabond

 2. Gerd’s avatar

  Vackra bilder, vill också strosa runt i Barcelona! Kram Gerd

 3. Camilla’s avatar

  Du får gärna komma och strosa lite med oss, Gerd! Skulle vara jättemysigt! Men promenaderna ser inte så tokiga ut i Singa heller …

  Hej Ingegerd! Vad kul att ni fortsätter med Medelhavet, och innan det väntar en härlig kanaltur! Kan nästan sakna kanalerna lite, det var så himla skönt och vackert. Själva vet vi inte var vi kommer att hamna framöver, allt vi har planerat är maj och juni i Balearerna – efter det finns det massor av alternativ som lockar 🙂

Adams förläggare

Collings-Förlag