Man måste ju äta också

Vi gillar den spanska maten, det gör vi verkligen. I synnerhet charkuterierna är av yppersta klass här, och en tallrik syrliga boquerones i vitlöks- och persiljeolja slinker ner hur lätt som helst, särskilt med ett par vaktelägg vid sidan (det bästa är att vaktelägg räknas som vardagsmat här – ett 8-pack kostar mellan 1 och 2€). Det är lätt att bli bortskämd.

Men det finns också vissa svenska favoriter som man inte vill vara utan, och som tur är går det lika bra att laga dem här. Blomkålsstuvning till exempel (utan falukorv dock), färskrökt lax med dillstuvad potatis, ärtsoppa och fläskpannkaka, potatismos med wienerkorv (andra halvan av paketet som ackompanjerade blomkålsstuvningen), torsk med senapssås och så sockerkakan förstås. I går blev det en tigervariant. Mycket uppskattad.

Fina att se på och ännu godare att äta

Särskilt tillsammans med spanjorernas favoritsardin, den lilla boqueronen

Eller som äggröra att lägga chilimusslorna på

Och så avslutar vi lunchen med en hederlig svensk …

…tigerkaka. Gott, gott!

Adams förläggare

Collings-Förlag