Skibum 2.0

Om det är något jag ångrar så är det att jag aldrig har gjort en säsong eller två i Alperna. Det är snart 40 år sedan mina fötter för första gången lät sig omslutas av ett par slalompjäxor, och även om dessa plastskor under årens lopp varit mer eller mindre bekväma har jag alltid varit barnsligt förtjust i dem. Jag älskar nämligen att åka skidor.

Men trots min kärlek till berg och snö vågade mitt 20-åriga jag aldrig ens drömma om att köpa en enkel biljett till Alperna – jag var helt enkelt alldeles för feg på den tiden. Av någon anledning sysslade man inte med den här typen av utsvävningar där jag växte upp. I mitt umgänge hade många i stället så bråttom att bli vuxna att de kastade sig huvudstupa in i vuxenlivets alla måsten. Och Camilla och jag var inte mycket bättre … men som tur är har vi med åren hunnit komma på andra tankar! Livet är inte slut bara för att man fyllt 40 eller 60 eller ens 80. Åtminstone inte om man mår bra i kropp och själ. Och gör man det kan man ju faktiskt förverkliga drömmar när som. Jag måste erkänna att förverkligandet av min gamla skibumdröm är något av det bästa jag har gjort! Det är precis så kul som jag hade hoppats att det skulle vara. Och även om jag nog hade utvecklat min skidåkning ännu snabbare som 20-åring, är jag förvånad över hur mycket både jag och Camilla har lärt oss på den här tiden. Så här kul har vi det om dagarna:

 

 

 1. Mats’s avatar

  WoW!

  Önskar jag vore där just nu. Snacka om att leva livet. Bo på en segelbåt i Medelhavet halva året och åka skidor andra halvan i Alperna.
  Ser fram emot en spännande sommar med er!

  Mats

 2. Adam’s avatar

  Hej Mats!
  Håller faktiskt med dig, ibland får jag nypa mig i armen för att se om det är på riktigt:-) Jag önskar att fler hade mobila yrken och kunde prova att bo lite längre tider på ställen de drömmer om. Det kanske blir fler vita vintrar för oss i framtiden …

Adams förläggare

Collings-Förlag